ZÁZNAM KONCERTU 10 LET MUZIKÁLU V OSTRAVĚ NA ČT ART!
MUZIKÁL / 23.11.2023
Galakoncert toho nejlepšího z ostravské muzikálové produkce s názvem 10 LET MUZIKÁLU V OSTRAVĚ jsme uvedli v únoru 2021. Záznam koncertu odvysílá 26. listopadu 2023 ČT art.
 
Koncert k 10 letům muzikálové éry představuje průřez významnými tituly tohoto období i ochutnávku z inscenací, které jsou dosud na repertoáru. Nezapomenutelné muzikálové písně v podání Hany Fialové, Martiny Vlčkové, Michaely Horké, Patricie Burdy Janečkové, Tomáše Savky, Lukáše Vlčka, Romana Haroka, Tomáše Novotného a dalších byl živě odvysílán 22. února 2021 ve 20.15 hodin na ČT art. Záznam Galakoncertu uvede ČT art 26. listopadu 2023 ve 22.10 hodin. Doprovází orchestr souboru muzikálu v hudebním nastudování Jakuba Žídka. O režii atraktivního napůl inscenovaného koncertu se postarala šéfka souboru Gabriela Petráková.
 
Foto Martin Kusyn
V roce 2010 se s nástupem šéfky Gabriely Petrákové z původně operetního souboru Národního divadla moravskoslezského stal soubor operety/muzikálu. Právě muzikál nabyl v repertoáru dominantního postavení a vedle klasických titulů se dramaturgie souboru začala zaměřovat především na současnou světovou muzikálovou tvorbu. Nenechte si ujít večer nezapomenutelných písní z muzikálů West Side Story, Jesus Christ Superstar, Evity, Fantoma Londýna a dalších v podání sólistů a hostů Národního divadla moravskoslezského. V rámci 10-ti letého výročí jsme vydali u publikaci, která je dostupná na našem e-shopu.