SVĚTOVÁ PREMIÉRA MUZIKÁLU INTERVIEW
MUZIKÁL / 22.11.2023
Interview je původní český muzikál, který vznikl přímo na míru pro Národní divadlo moravskoslezské. V hlavních a jediných rolích účinkují Veronika Boráková (Zpěvačka) a Tomáš Savka (Moderátor).
 
Vůbec poprvé se souborem muzikálu autorsky spolupracuje renomovaný brněnský hudební skladatel Zdeněk Král. V režisérském křesle se také poprvé objeví Marek David, který je společně s Gabrielou Petrákovou zároveň i autorem námětu. Libreto je dílem Tomáše Novotného a Marka Davida, texty písní napsal Tomáš Novotný, hudebně muzikál nastuduje s komorním orchestrem Jakub Žídek.
 
     
Foto Martin Popelář
Pojďte nahlédnout pod pokličku jednoho rozhlasového debatního pořadu. V něm se ve vyčpělém studiu zkušenému moderátorovi střídají hosté jako na běžícím páse. Rozhovory se pro něj staly směsí rutiny s nudou a lehkovážností. Je to typ moderátora, který ze všeho nejvíc poslouchá hlavně sebe sama. Jeho nový host, zkušená zpěvačka, mu však tentokrát nedá nic zadarmo. Ona sama nemá ráda arogantní moderátory, kteří své hosty neposlouchají. Mezi oběma tak začíná permanentní boj o pozornost posluchače a nevyzpytatelný střet dvou zcela odlišných světů a jejich životních postojů. V normálním životě by se nejspíš ani nepotkali. Jenže ošuntělé rozhlasové studio se na jednu hodinu stává vězením, z něhož nelze utéct. Do toho ze zdi neustále bliká červené světýlko „on air“ a čas se tak rozděluje mezi to, co jde do éteru, a to, co zůstane jen v místnosti. Najdou nakonec přece jen společnou řeč? Světová premiéra 29. listopadu 2023 v 19 hodin v Divadle „12“.