Narodila se v Buenos Aires v Argentině, kde získala baletní vzdělání. V letech 2000–2006 studovala baletní školu Instituto Superior de Arte del Teatro Colón (ISATC). Své znalosti následně zdokonalila studiem u renomovaných soukromých pedagogů Katty Gallo, Silvie Bazilis a Raúla Candala.

V patnácti letech nastoupila jako sólistka do argentinského souboru Ballet Concierto Iñaki Urlezaga. S tímto souborem se coby první sólistka představila pod vedením jeho vedoucího Iñakiho Urlezaga během účinkování v divadlech po celém světě a v rámci řady významných festivalů. V roce 2008 získala angažmá v argentinském souboru Julio Bocca's Ballet Argentino, kde pod vedením Sary Nieto a Lidie Segni působila jako primabalerína. V sezóně 2009/2010 se připojila k souboru santiažského baletu Chilské národní opery pod vedením Marcii Haydée jako sólistka a následně se vypracovala na pozici první sólistky.

Během své kariéry spolupracovala s mezinárodně uznávanými choreografy, baletními mistry a pedagogy mezi, než patří Tom Bosma, Egon Madsen, Rolando D' Alesio, Oscar Araiz, Marcia Haydée, Urtzi Aranburu, Piotr Nardelli, Lyn Vella-Gatt a další.

Ztvárnila hlavní role z celé šíře repertoáru od Odilie v Labutím jezeře v choreografii M. Haydée až po Julii v Romeovi a Julii nebo Olgu v Oněginovi J. Cranka. Tančila rovněž v choreografiích sira K. MacMillana Mayerling, F. Ashtona Symfonické variace, G. Balanchina Serenáda, P. Schaufusse La Sylphide, J. Kyliána Petite Mort, M. Bigonzettiho Cantata a mnohých dalších.

Účastnila se mezinárodních soutěží, kde získala četná ocenění:
Stříbrná medaile v soutěži Joinville Dance Festival v Brazílii (2005), je držitelkou zlaté medaile z mezinárodní soutěže Danzamerica v Argentině (2004).
V roce 2014 jí byla udělena chilská cena Cruce de los Andes jako ocenění její bohaté a úspěšné tvůrčí kariéry a za přínos kultuře a integraci mezi Argentinou a Chile.

Obsazení - Sezóna:
CARMENMercedés
COPPÉLIAOLYMPIA
Heatscape
LABUTÍ JEZEROVidina mladé ženy
Odetta
Odilie
LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDAKlára Cratchitová
Klára ve snu
RAPSODIE BOHEMIAHEATSCAPE
Fotografie - Sezóna:
Heatscape
Aurora Donadiós, Fanny Westring, Maria Lovero
Foto: Serghei Gherciu
Heatscape
Maria Lovero, Francesco Fasano
Foto: Serghei Gherciu
Heatscape
Maria Lovero, Alessio Corallo
Foto: Serghei Gherciu
Heatscape
Maria Lovero
Foto: Serghei Gherciu