Tenorista italsko-belgického původu započal svou kariéru již v 19 letech. Absolvoval Královskou konzervatoř v belgickém Lutychu (Conservatoire royal de Liège) pod vedením Nicolase Christoua. Na vokální technice a interpretaci měl možnost pracovat s uznávanými umělci, jako jsou Nicola Martinucci, Peter Dvorský, Angelo Lo Forese, Nadine Denise, Mirella Freni, Carlo Bergonzi, Giorgio Merighi, Nunzio Todisco, Gianfranco Cecchele, Silvano Carroli a Salvatore Fisichella.
 
Na mezinárodní scéně debutoval v roce 2008 jako Ismael (G. Verdi: Nabucco) po boku operní pěvkyně Dimitry Theodossiou v produkci divadla Teatro municipale Romolo Valli v italském městě Reggio Emilia v hudebním nastudování Micheleho Mariottiho a v režii Danieleho Abbada. Od roku 2008 ztvárnil Mickael Spadaccinni po celém světě více než 35 hlavních rolí svého oboru, ze kterých můžeme zmínit např. Werthera v Massenetově stejnojmenné opeře, Verdiho postavy Radama (Aida), Macduffa (Macbeth), Vévodu z Mantovy (Rigoletto) či Alfreda (Traviata), Pucciniho Des Grieuxe (Manon Lescaut), Mascagniho Turiddua (Sedlák kavalír), Leoncavallova Cania (Komediantech), Bizetova Dona Josého (Carmen), Gounodova Fausta (Faust) a Romea (Romeo a Júlie), Janáčkova Števu (Její pastorkyně) a spoustu dalších.
 
Zpíval na nejprestižnějších festivalech a operních scénách ve všech koutech světa (Salcburk, Buenos Aires, Řím, Minsk, Paříž, Gent, Vilnius, Drážďany, Amsterdam, Bombaj, Bukurešt, Skopje, Praha, Varšava a mnoho dalších.) Spolupracoval s dirigenty, jako jsou Matteo Beltrami, Antonello Allemandi, Riccardo Frizza, Will Humburg, Cyril Diederich, Tadeuz Kozłowski, Stefano Ranzani, Christian Thielemann, Ira Levin, Patrick Fournillier či Sesto Quatrini.
 
V současnosti spolupracuje také s Národním divadlem Brno na Offenbachových Hoffmannových povídkách a Verdiho Othellovi a Donu Carlosovi, s Litevskou národní operou na Bizetově Carmen či s divadlem Teatro Lirico di Cagliari na opeře Licinia Reficeho Cecilia
 
Za pravdivost a věcnou správnost informací uvedených v životopise zodpovídá umělec.
Články z webu

Massenetova Manon v Ostravě byla správná volba
(9. 5. 2022)

Ostravská Manon je romantická i dravá, s francouzským espritem
(1. 5. 2022)

Obsazení - Sezóna:
MANONRytíř des Grieux
MANONRytíř des Grieux
Fotografie - Sezóna:
MANON
Jana Sibera (Manon Lescaut), Mickael Spadaccini (Rytíř des Grieux)
Foto: Martin Popelář
MANON
Mickael Spadaccini (Rytíř des Grieux), Jana Sibera (Manon Lescaut)
Foto: Martin Popelář
MANON
Mickael Spadaccini (Rytíř des Grieux)
Foto: Martin Popelář
MANON
Jana Sibera (Manon Lescaut), Mickael Spadaccini (Rytíř des Grieux), Peter Svetlík (Guillot de Morfontaine), Veronika Kaiserová (Poussette)
Foto: Martin Popelář
MANON
Jana Sibera (Manon Lescaut), Mickael Spadaccini (Rytíř des Grieux)
Foto: Martin Popelář