Baryton Lukáš Zeman se narodil v Praze, kde studoval na Gymnáziu Jana Nerudy dva obory, zpěv u Jaroslava Mrázka a fagot u Vojtěcha Seckého. Dále pokračoval ve studiích zpěvu na Královské konzervatoři v Haagu, Konzervatoři Luigi Cherubiniho ve Florencii a Dutch National Opera Academy v Amsterdamu. V písňovém repertoáru se zdokonaloval u Uda Reinemanna, Davida Wilson–Johnsona a Malcolma Martineaua. Velmi často vystupuje na koncertech se soubory Collegium 1704, Il canto di Orfeo, L’Aura rilucente a Capella Cracoviensis aj. Je vítězem mezinárodní pěvecké soutěže sakrální hudby Concorso Internazionale di Musica Sacra Roma 2014 (3.místo).
Mezi nejdůležitější ztvárněné role patří Jontek v Moniuszkově Halce (Krakovská Opera), Kuligin v Káti Kabanové v režii Roberta Carsena (Teatro Regio di Torino), hlavní role Odyssea v Il ritorno d’Ulisse in patria (Corti, Chiese e Cortili summer festival, Bologna), Le Chat, Le Fauteuil, L’horologe v L’enfant et les sortilèges od Ravela, Hrabě v Le nozze di Figaro pod taktovkou Richarda Egarra (Dutch National Youth Orchestra festival, Apeldoorn), Apolla a Pastýře v Orfeovi od Monteverdiho (EXPO Miláno 2015), Oreste v Iphigénie en Tauride v Opavě, Apollona v Les Boréades na Oude Muziek Utrecht Festival a další. S komorním souborem Il canto di Orfeo vystoupil v milánské La Scale v opeře Die Soldaten od Aloise Zimmermanna pod vedením Inga Metzmachera a v Opéra de Lyon v opeře Psí srdce od Alexandra Raskatova. Tento rok ztvárnil dvojroli Poddůstojníka-Starého příručího v Lady Macbeth Mcenského újezdu od Šostakoviče (Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě) a roli Orfea od Monteverdiho (DJKT Plzeň a Markgräfliches Opernhaus Bayreuth).
V Auditorio Milano zazpíval sólový part v Pašijích podle Matouše a Jana od J. S. Bacha pod vedením Rubense Jaise. Se sólistkou Národního divadla v Praze, Michaelou Zajmi (Kapustovou) natočil CD s písňovou tvorbou u nás méně známých autorů jako je Mieczysłav Karłowicz, Dora Pejačević a rarity od J. Brahmse, E. Korngolda a dalších. Doprovodil je Daniel Löwenberg, profesor komorní hudby na Hudební akademii F. Liszta v Budapešti. Lukáš Zeman koncertuje zejména po Evropě, ale v rámci své koncertní činnosti zavítal i do zemí jako je Indie, Izrael, Nový Zéland, USA, Čína a Japonsko.
 
Aktualizace říjen 2018
 
Obsazení - Sezóna:
LADY MACBETH MCENSKÉHO ÚJEZDUStarý příručí
Poddůstojník
PIKOVÁ DÁMAKníže Jeleckij
OSUDKonečný
Verva, elév
LADY MACBETH MCENSKÉHO ÚJEZDUStarý příručí
Poddůstojník
OSUDKonečný
Verva, elév
LADY MACBETH MCENSKÉHO ÚJEZDUStarý příručí
Poddůstojník
Fotografie - Sezóna:
OSUD
Luhačovský román. – S panem Živným! Ne, ne! S holým neštěstím!

Roman Hoza (Lhotský, malíř), Petr Levíček (Dr. Suda), Lukáš Zeman (Konečný), Petra Alvarez Šimková (Matka Míly)
Foto: Martin Popelář