Kristýna Vylíčilová 
 
 
soprán 
 
Sopranistka původem z Bystřice pod Hostýnem je absolventkou Konzervatoře Brno, kde vystudovala obor zpěv pod pedagogickým vedením Mgr. I. Sobolové – Hýlové, a Vysoké školy múzických umení v Bratislavě, kde absolvovala ve třídě doc. H. Štolfové – Bandové ArtD. V představeních VŠMU účinkovala například v roli Donny Elvíry (Don Giovanni) nebo jako Mi (Země úsměvů).
         Své vokální schopnosti opakovaně rozvíjela na Mezinárodních mistrovských pěveckých kurzech v Karlových Varech, na Letní škole barokní hudby v Holešově a na Mistrovských pěveckých kurzech Adama Plachetky, Kateřiny Kněžíkové a Markéty Cukrové v Litni.
         Je laureátkou několika mezinárodních pěveckých soutěží, mezi jinými IUVENTUS CANTI Vráble, Pěvecká soutěž Olomouc, písňová kategorie Pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech.
         Kristýna Vylíčilová je pravidelným hostem českých a slovenských operních scén. V Moravském divadle Olomouc ztvárnila roli Frasquity (Carmen) a trojroli Pepi, Valencie a Mi (Operetní soirée). Ve Slovenském národním divadle se představila jako Lisetta v opeře Giovanniho Paisiella Král Teodor v Benátkách. V roce 2016 vystupovala v Jihočeském divadle v roli Evičky v opeře Vojtěcha Hřímalého Zakletý princ, za niž byla zařazena do širší nominace na Cenu Thálie 2016, také v roli Berenice v opeře Gioacchina Rossiniho Příležitost dělá zloděje, dále debutovala v ostravském Národním divadle moravskoslezském jako Ludiše (Braniboři v Čechách) a v Divadle F. X. Šaldy Liberec jako Anna Reich (Veselé paničky windsorské) a Karolka (Její pastorkyňa).
Kristýna je interpretkou děl od baroka po současnost. Kromě klasického operního i operetního repertoáru spolupracuje s ansámbly specializujícími se na současnou a barokní hudbu.
S brněnským souborem Ensemble Opera Diversa zaměřeným na interpretaci soudobé hudby nastudovala operu Miloše Štědroně Chameleon. S olomouckým souborem Ensemble Damian provedla neobarokní operu Tomáše Hanzlíka a Víta Zouhara Torso, dále roli L´Eta dell´Oro v barokní opeře Antonia Vivaldiho La Senna festeggiante a hlavní roli Trigoniany v novodobé premiéře opery Františka A. Míči Operosa terni Colossi Moles.
Vystupovala na prestižních hudebních a operních festivalech jako MOF Smetanova Litomyšl a Olomoucké barokní slavnosti.
         Kromě účinkování v divadelních inscenacích se Kristýna Vylíčilová věnuje bohaté koncertní činnosti. Spolupracovala s tělesy jako je Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK, Karlovarský symfonický orchestr, Musica Figuralis, Polyfonický sbor Inspiratum (Moskva), Pražští pěvci, Barokní orchestr Pražské konzervatoře, Komorní pěvecký spolek Dvořák a Holešovský komorní orchestr, s nimiž uvedla mnohá stěžejní díla duchovní vokálně instrumentální literatury.
 
 
 
Obsazení - Sezóna:
HUBIČKAVendulka, jeho dcera
BRANIBOŘI V ČECHÁCHLudiše, dcera Volframova
BRANIBOŘI V ČECHÁCHLudiše, dcera Volframova
Fotografie - Sezóna:
BRANIBOŘI V ČECHÁCH
Kde se navzdor všemu trápení věrná láska vidí být u cíle.

Kristýna Vylíčilová (Ludiše, dcera Volframova), Martin Gyimesi (Junoš, mladý občan pražský), Václav Sibera (Varneman, setník braniborský)
Foto: Martin Popelář
BRANIBOŘI V ČECHÁCH
Ha, marný útěk tvůj! Ty mi neujdeš, Ludiše!

Kristýna Vylíčilová (Ludiše, dcera Volframova), Jakub Tolaš (Jan Tausendmark, mladý občan pražský)
Foto: Martin Popelář
BRANIBOŘI V ČECHÁCH
Ať žije pravda! Ať žijí práva! Ať žijí vlasti ochráncové! Zas vrátí se dobří časové a zkvete české vlasti sláva.
Sbor opery NDM

Igor Loškár (Oldřich Rokycanský, rytíř), Lenka Čermáková (Děčana, dcera Volframova), Marianna Pillárová (Vlčenka, dcera Volframova), František Zahradníček (Volfram Olbramovič, starosta pražský), Kristýna Vylíčilová (Ludiše, dcera Volframova), Martin Gyimesi (Junoš, mladý občan pražský)
Foto: Martin Popelář