COPPÉLIA V ČASOPISU THE SCENOGRAPHER
BALET / 15.1.2021
Mezinárodní časopis THE SCENOGRAPHER, zabývající se scénografií, návrhy kostýmů a práci režisérů, se zaměřil také náš balet COPPÉLIA v choreografii Giorgia Madii, kterému je zároveň toto číslo věnováno.
 
Giorgio Madia spojil v baletu COPPÉLIA neoklasickou baletní techniku s propracovanou vizuální stránkou inscenace a jeho světelný design spolu s nápaditou scénou italského scénografa a kostýmního výtvarníka Domenica Franchiho posunuli inscenaci směrem k výrazně vizuálnímu scénickému umění.
Přečtěte si článek o inscenaci Národního divadla moravskoslezského, která měla premiéru 19. září 2020 v Divadle Jiřího Myrona, v mezinárodním časopisu THE SCENOGRAPHER (str. 10, 126–129) ►►
Redakční tým kromě prezentací scénografií a kostýmových návrhů, nabízí příspěvky k pravidelným lekcím designových škol a univerzit on-line. Spustil také Zápisníky scénografie, které obsahují dokumenty, články, recenze a monografie v digitálním formátu, zaměřené řadu mezinárodně renomovaných režisérů a designérů, kteří dávají přehled o své práci (https://www.thescenographer.org/).
V minulých číslech se věnovali například i významné osobnosti světové divadelní scénografie, tvůrci Laterny magiky – Josefu Svobodovi, jehož práci v NDM již brzy přiblíží nová on-line výstava.