POSLEDNÍ LETOŠNÍ PLAVBA KORZÁRA V DIVADLE JIŘÍHO MYRONA
BALET / 14.11.2021
Nenechte si ujít velkolepou baletní podívanou v Divadle Jiřího Myrona. V tomto roce se KORZÁR bojující za svobodu vydá na svou plavbu naposledy!
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského Vás zve na poslední letošní reprízu dobrodružného baletu KORZÁR, která se uskuteční 16. listopadu 2021 od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
„Výpravný balet Korzár je dobře známým a osvědčeným klasickým titulem, díky spolupráci ostravského souboru s francouzským choreografem Michelem Bejarem a libretistkou Céline Barcaroli se však mohou diváci těšit na zcela novou neotřelou verzi tohoto díla, která zcela jistě zaujme všechny milovníky dobrodružných příběhů a zároveň potěší ty, kteří rádi navštěvují divadlo s celou rodinou. (...)
 
Foto Serghei Gherciu
 
Choreografie Michela Bejara je vskutku velmi dynamická, na jevišti se stále něco děje, občas se pirátské půtky zklidní, aby přišlo něžné pas de deux (La-Mort-Rouge a Konrád) nebo scéna, ve které korzárka vzpomíná na svůj život před tím, než se vydala na moře a na své dávné přátelství. Bejar se opírá o klasický baletní slovník, používá tanec na špičkách, ale vytváří i své osobité kombinace s prvky tance moderního, s výraznými gesty paží i akrobatickými prvky, převážně v soubojích. Shino Sakurado, technicky jako vždy velmi precizní, mohla jako La-Mort-Rouge rozehrát celou paletu emocí a především musela zvládnout kontrast mezi mužskými pohyby a mnohem jemnějším ženským výrazem, což nebylo vždy úplně snadné."
Tereza Cigánková
(ostravan.cz, 18. 9. 2021)
Foto Serghei Gherciu