ROSSINIHO KARTY – POSLEDNÍ BALETNÍ HOSTINA V TÉTO SEZÓNĚ!
BALET / 24.3.2022
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského uvede v úterý 29. března v Divadle Jiřího Myrona večer dvou současných choreografií. Úspěšnou baletní inscenaci ROSSINIHO KARTY představíme v této sezóně naposledy!
 
Inscenace ROSSINIHO KARTY je pojmenována po díle Itala Maura Bigonzettiho, doplňují ji existenciálně laděné Následky španělského choreografa Juanja Arquése. Rossiniho karty vznikly díky autorovu obdivu k dílu slavného italského skladatele (a na jeho hudbu), nechybí v nich humor a dají se označit za jednu velkou taneční hostinu. Následky pak divákovi kladou spíše otázky vedené obavou z následků našeho zacházení s přírodou."
Lenka Dřímalová, šéfka souboru baletu NDM
 
Členové baletu NDM si už za dřívější ztvárnění rolí v obou choreografiích vytančili například cenu za kolektivní výkon na přehlídce českých souborů Balet 2019 nebo moravskoslezské Ceny Jantar, Rita Pires a Koki Nishioka obdrželi za sólové výkony v inscenaci širší nominace na Cenu Thálie 2020. I v této sezóně slavila inscenace mimořádné úspěchy! Nejprve na přehlídce baletní tvorby českých divadel Dance Brno 2021 (21. října) a poté 24. října v polském Tarnově v rámci 10. ročníku Mezinárodního festivalu tanečních divadel Otevřená scéna 2021. V obou případech si u diváků vysloužil soubor baletu NDM dlouhého potlesku vestoje!
 
Foto Przemysław Sroka
Nenechte si ujít tuto vyjímečnou baletní inscenaci, kterou v této sezóně uvedeme už jen v jediném představení 29. března od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.