ŘÍJNOVÁ PŘEDSTAVENÍ VÁŠNIVÉ A SMYSLNÉ CARMEN V DIVADLE JIŘÍHO MYRONA
BALET / 30.9.2022
Balet Národního divadla moravskoslezského zve diváky na úspěšnou inscenaci CARMEN, která od své květnové premiéry sklízí velký obdiv jak u diváků, tak u odborné kritiky. Dva tanečníci souboru si za své role v této inscenaci vytančili nominace na Ceny Thálie 2022!
 
Smyslný a vášnivý balet  CARMEN v choreografii Jiřího Pokorného uvedeme 4., 7. a 13. října 2022 od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Sólisté baletu Národního divadla moravskoslezského Natalia Adamska a Francesco Fasano si v této inscenaci vytančili rolemi Carmen a Dona Josého nominace na Ceny Thálie 2022. V úterý 4. října a v pátek 7. října se divákům představí právě Francesco Fasano. „Francesco Fasano podal v roli Josého strhující výkon. Mimořádně ovládá skvěle vyškolené tělo, a může tak dokonale realizovat záměr choreografa. Ztvárnění čistoty charakteru Dona Josého v kontrastu s jeho sžíravou milostnou touhou bylo výzvou, kterou Fasano naplňuje vrchovatě. Hudební fráze jsou bezezbytku nasyceny plasticitou pohybu i prožitkem. Intenzita herectví kulminuje v duetech s Carmen a v monologu na citaci árie kartové scény." (Ceny Thálie, noninace) Po jeho boku v roli Carmen vystoupí Yu Matsumoto.
 
Foto Serghei Gherciu
Ceny Thálie 2022 se konají pod záštitou Ministra kultury ČR. Letos se budou udělovat po devětadvacáté, a to v sobotu 8. října od 20 hodin v historické budově Národního divadla v přímém přenosu na ČT1.