POSLEDNÍ PŘEDSTAVENÍ MAHLEROVÝCH VZPOMÍNEK PŘED OSTRAVSKÝM PUBLIKEM V TÉTO SEZÓNĚ!
BALET / 16.10.2022
Balet Národního divadla moravskoslezského naposledy v této sezóně uvede úspěšnou inscenaci v choreografii Jo Strømgrena MAHLEROVY VZPOMÍNKY v Divadle Jiřího Myrona. V listopadu se s fragmentem z této inscenace ještě představí na brněnském festivalu DANCE LIFE!
 
Podzim je jako stvořený pro vzpomínání! Ponořte se prostřednictvím našich tanečníků do světa poetických obrazů dětských vzpomínek Gustava Mahlera, nebo do svých vlastních...
 
Soubor baletu uvede inscenaci MAHLEROVY VZPOMÍNKY před ostravským publikem naposledy v této sezóně! V představení vystoupí i držitelka Ceny Thálie Natalia Adamska a nominovaný Francesco Fasano. V sobotu 5. listopadu soubor baletu NDM vystoupí s fragmentem z této inscenace na brněnském festivalu DANCE LIFE!, který představuje jedinečné spojení tanečního festivalu a veletrhu určeného pro aktivní tanečníky i širokou veřejnost.
 
Foto Serghei Gherciu
Světově uznávaný choreograf Jo Strømgren vytvořil velmi emotivní představení. Tanečníci prostřednictvím poetických obrazů zobrazují dětské vzpomínky skladatele Gustava Mahlera. Unikátní taneční fantazie měla svou premiéru 2. prosince 2021 v Divadle Jiřího Myrona a byla uvedena k 110. výročí úmrtí skladatele. V inscenaci zazní světoznámé Mahlerovy skladby z nahrávek Berlínských filharmoniků řízených Herbertem von Karajanem. Hudbu choreograf doplnil skladbami svého kolegy Bergmunda Waala Skasliena a sám je také autorem scény a světelného designu inscenace.
 
Těšíme se na Vaši návštěvu ve středu 19. října od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.