OHLÉDNUTÍ ZA BALETNÍ PREMIÉROU INSCENACE HORA!
BALET / 17.3.2023
Balet Národního divadla moravskoslezského uvedl ve čtvrtek 16. března 2023 premiéru inscenace HORA světově uznávaného choreografa a mága moderního tance Ohada Naharina. Všem účinkujícím a inscenačnímu týmu gratulujeme!
 
Dlouhými ovacemi ve stoje odměnilo premiérové publikum soubor baletu Národního divadla moravskoslezského, který v české premiéře uvedl celovečerní choreografii HORA jednoho z nejvýznamnějších a nejžádanějších světových tvůrců Ohada NaharinaDruhá premiéra choreografie izraelského tvůrce proběhne již tuto sobotu 18. března 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona!
 
Foto Martin Kusyn
Na fotografiích z premiéry jsou členové souboru baletu NDM, šéfka souboru Lenka Dřímalová, asistentka a repetitorka souboru Nataša Novotná a bývalá členka souboru Batsheva Dance Company, tanečnice a pedagožka pohybového jazyka gaga Hani Sirkis, která měla na starosti nastudování choreografie Hora.
 
Foto Martin Kusyn
HORA je inscenací plnou inspirujících překvapení a udivujících protikladů, z jejichž propojení vzniká něco nového, neobyčejně kouzelného a úžasného. Nenechte si ujít tuto vyjímečnou baletní událost sezóny! Další termíny do konce sezóny: 21. března, 5., 13. a 14. dubna, 15. a 16. června vždy od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!
 
 
Pod záštitou Velvyslanectví Státu Izrael v České republice