VIDEOPOZVÁNKA NA INSCENACI VÝNOSNÉ MÍSTO
ČINOHRA / 1.9.2019
Stejně jako tomu bylo u všech premiér jubilejní 100. sezóny, i Ostrovského VÝNOSNÉ MÍSTO bylo v NDM uvedeno vůbec poprvé. Podívejte se na videopozvánku k inscenaci a přijďte do divadla!
 
 
Předposlední činoherní premiéra jubilejní sté sezóny se odehrála ve čtvrtek 16. května v Divadle Antonína Dvořáka. Stejně jako tomu bylo u všech premiér této sezóny, i Ostrovského VÝNOSNÉ MÍSTO bylo v NDM uvedeno vůbec poprvé. S touto premiérou se však pojí i mnohá další poprvé – nejedná se pouze o první uvedení této hry v NDM, nýbrž i v Ostravě; režie se ujal renomovaný ostravský režisér Ivan Krejčí, pro kterého to byla první spolupráce s naší činohrou na velkém jevišti; rovněž přímo pro tuto inscenaci vznikl nový překlad Výnosného místa, kterého se (včetně inscenační úpravy) zhostil další oceňovaný ostravský divadelník, dramaturg Tomáš Vůjtek; a poslední poprvé má podobu hostující Michaly Gatialové, čerstvé absolventky činoherního herectví na pražské DAMU, která se představila v roli Pavly.
(sv)
Přijďte na VÝNOSNÉ MÍSTO třeba už 20. září v 18.30 hodin do Divadla Antonína Dvořáka. Budeme se těšit! ►KOUPIT VSTUPENKY