HODNÝ PAN DOKTOR A PRVNÍ „ČTENÁ“
ČINOHRA / 17.9.2019

Ve čtvrtek 7. listopadu bude mít v Divadle „12“ premiéru inscenace HODNÝ PAN DOKTOR, v níž se diváci mohou těšit na Alexandru Gasnárkovou a Stanislava Šárského. Podívejte se na fotografie z první čtené zkoušky.

Vedle Alexandry Gasnárkové a Stanislava Šárského se v inscenaci objeví také David Viktora, Kateřina Vainarová a Petr Panzenberger. Scénografické řešení vytvoří David Bazika, autorkou kostýmních návrhů je Alena Schäferová.
 
    Foto Radovan Šťastný
 
Režisérem inscenace je Bedřich Jansa, který se ke spolupráci s činohrou NDM vrací po dvaceti osmi letech (kdy režíroval Manon Lescaut a Brouka v hlavě, mezitím však v NDM „stihl“ režírovat několik inscenací operních a operetních).
 
Připravovanou inscenaci HODNÝ PAN DOKTOR již jednou Bedřich Jansa režíroval, a to v roce 1978 na tehdejší Komorní scéně Státního divadla v Ostravě (v Divadle loutek)! A z původního obsazení se v nové inscenaci objeví právě i Alexandra Gasnárková, ale nyní v roli, kterou tenkrát po boku Aloise Müllera, Miloslava Holuba a Adolfa Kohutha nastudovala kolegyně Jiřina Froňková.
(ag, mb)