ZA KOMORNÍ ČINOHROU DO DIVADLA „12“
ČINOHRA / 11.10.2019
Divadlo „12“ je od 100. sezóny komorním divadelním prostorem Národního divadla moravskoslezského. Užijte si intenzivnější atmosféru! Zveme vás na inscenace OPILÍKRÁL UMÍRÁ a SEX, DROGY A HAFO PRACHŮ.
 
Divadlo „12“ nabízí pro 60 diváků velmi intimní atmosféru a jedinečný intenzivní kontakt mezi hercem a divákem. Scéna se nachází v areálu budov Divadla Jiřího Myrona na třídě Čs. legií 12 v prostorách, kde dříve bývala Občanská záložna. Divadlo tvoří dva prostory – mimo hlediště a sál je to také divadelní bar Ve Dvanáctce. Zveme vás tedy jak na dobré divadlo, tak dobrý drink!
 
OPILÍ KRÁL UMÍRÁ SEX, DROGY A HAFO PRACHŮ
Pravdomluvní, jak zákon káže! Jedna hluboká noc, spousta bezedných lahví a v tom všem se utápí čtrnáct opilých. Jejich smutky a bolesti a stejně tak i radosti a lásky vyplouvají na povrch a tahle noc může nenávratně změnit osud každého z nich. Hlavní hrdina král Bérenger I. se ocitá tváří v tvář krutému faktu: zbývá mu poslední hodina života. Brilantně vystavěná existenciální groteska mistra absurdního dramatu, jež je velkolepým metaforickým obrazem končícího lidského života. Dramatik Eric Bogosian se proslavil především díky svým monologům a řadě one man show. Soubor těchto sólových výstupů sklízí úspěch po celém světě a my vám z něj v přinášíme extrakt vybraný přímo „na tělo“ našim hercům Františku Večeřovi a Davidu Viktorovi.
13. 10., 25. 10. ►VSTUPENKY 16. 10., 26. 10. ►VSTUPENKY 24. 10. ►VSTUPENKY