KULTOVNÍ TERRY PRATCHETT UŽ POUZE 2X NA JEVIŠTI!
ČINOHRA / 3.12.2019
Britská humoristická fantasy MAŠKARÁDA čili Fantom Opery plná břitkého humoru a popkulturních odkazů Pratchettovy Úžasné Zeměplochy nabízí zaručenou zábavu pro celou rodinu. Nepromarněte šanci!
 
Britský spisovatel Terry Pratchett se proslavil zejména fantasy sérií Úžasná Zeměplocha, u nás ve výtečném překladu Jana Kantůrka.
 
Řada knih, s obrovskou dávkou fantazie a nesmírně inteligentním humorem, obsahuje různé popkulturní odkazy, některé z nich jsou jejich přímou parafrází. Tak jako v Soudných sestrách můžete rozpoznat Macbetha, pracuje Maškaráda vědomě se světoznámým Fantomem Opery. Muzikál Andrewa Lloyda Webbera, potažmo původní francouzský román Gastona Lerouxe, je však jen základní inspirací, protože v ankh-morporské Opeře se toho děje mnohem víc!
 
 
Čarodějky z Lancre se vydávají do Ankh-Morporku zjistit, jak se daří jejich krajance Anežce Nulíčkové, která se pod uměleckým pseudonymem Perdita X. vydala do světa velké opery. V Opeře však řádí tajemný Duch a podle všeho možná není jenom jeden...
 
NENECHTE SI UJÍT POSLEDNÍ 2 UVEDENÍ: REPRÍZU 7. PROSINCE A DERNIÉRU 25. LEDNA V 18.30 HODIN V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA ► KOUPIT VSTUPENKY