JAKOU PODOBU BUDE MÍT TESTOSTERON V NDM?
ČINOHRA / 7.10.2020
TESTOSTERON je divadelní hit! Je to drsná, nekorektní, chlapská komedie. O ženách, o mužích, o jejich vzájemných vztazích, osobních prohrách a nadějích. Podívejte se, jak bude tato komedie v NDM vypadat!
 
 
Jen si představte: přípravy svatební hostiny jsou v plném proudu, obřad, který si všichni svatebčané jistě budou pamatovat do smrti, vrcholí, stačí vyčkat, až si nevěsta s ženichem řeknou své dojemné „ano“, a hostina může začít. Ale…! Co když nevěsta u oltáře před zkoprnělým snoubencem místo souhlasu vykřikne „Moje srdce patří jinému“ a začne líbat prvního neznámého chlapa stojícího poblíž?! A jestli je vám to málo, domyslete si, že je to svatba plná horkokrevných Řeků, kteří nejdou pro rázné řešení situací daleko…
 
Foto Radovan Šťastný
 
Tato výchozí zápletka je skvělým východiskem pro vrstvení dalších konfliktů. Celý začátek hry se nese v duchu tarantinovských filmů. Zmláceného muže, na něhož se nevěsta vrhla, v bezvědomí přinášejí ostatní do prostoru restaurace, v níž se měla konat svatební hostina. Nakonec se zde schází celkem sedm mužů naprosto rozdílných svým charakterem i společenským postavením, což v inscenaci neustále dynamizuje nedorozumění, zkraty a konflikty mezi jednotlivými postavami. Stejně ale nakonec všichni mluví o ženách. A rozhodně to nejsou sentimentální pokecy! (ag)
 
Premiéra 10. října 2020 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona