DIVADLO JIŘÍHO MYRONA JE PLNÉ TESTOSTERONU!
ČINOHRA / 7.12.2021
Zveme Vás na mužskou komedii nejen o mužích a nejen pro ně... Přijďte se pobavit do Divadla Jiřího Myrona. TESTOSTERON pro Vás hrajeme 11. a 26. prosince, i na Silvestra 31. prosince 2021!
 
Osou inscenace je zdánlivě banální téma. Je před námi sedm mužů, kteří po setkání za docela překvapivých okolností začnou mluvit o životě a ženách. Záminkou je svatba jednoho z nich, respektive plánovaná svatba, protože budoucí nevěsta si to na poslední chvíli rozmyslela... Poměrně nešťastná událost je východiskem pro velmi živé a otevřené mužské hovory, ze kterých vyvstávají otázky: je pravda, že muži využívají ženy? Není opak pravdou? Jak mohou ženy milovat muže, kteří je zraňují? 
 
Foto Radovan Šťastný
 
Testosteron je dekonstrukce machistického mýtu, nikoli jeho oslavující pomník. Hrdinové této hry dávají mocně najevo vlastní mužnost, ale čím více jsou ve své snaze zanícenější, tím zřetelněji odhalují své Achillovy paty. Protože v této hře nejde o umění podrobit si ženy, ale o hlubokou touhu po pořádku a zejména lásce. Testosteron jednoduše sděluje, jak obtížné je být člověkem, když jste muž.“
(Andrzej Saramonowicz, autor hry)
 
Více se dočtete v programu k naší inscenaci, více uvidíte v prosincových reprízách TESTOSTERONU v Divadle Jiřího Myrona. A to i na Silvestra! Těšíme se na Vaši návštěvu!