NOVÝ PODCAST NDM S TOMÁŠEM JIRMANEM
ČINOHRA / 11.12.2021
Zaposlouchejte se do nového podcastu NDM! Moderátor Vít Roleček si tentkokrát popovídal s členem činohry NDM Tomášem Jirmanem.
 
Tomáš Jirman je Trutnovský rodák. Po angažmá v divadlech v Olomouci a v Šumperku přijal v roce 1983 nabídku z Ostravy a stal se členem činohry Národního divadla moravskoslezského a má zde za sebou 38! sezón.
Aktuálně ho můžete vidět coby Raoula Nordlinga v DIPLOMACII, kterou naposledy uveme ve dvou lednových představeních, tedy 6. a 12. ledna od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Dále v roli Luky Lukiče Chlopova v REVIZOROVI, který je naplánován na 17. a 30. prosince v Divadle Antonína Dvořáka. Také jej můžete vidět v roli Václava z inscenace DONAHA! (Hole dupy). Divácky nesmírně oblíbenou inscenaci, která je na repertoáru více než deset let, uvedeme v tomto roce 29. prosince od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Diplomacie, foto Martin Kusyn Revizor, foto Martin Kusyn Něco pro lidi, foto Radovan Šťastný
Krom hraní se Tomáš Jirman věnuje i režii, a to jak rozhlasové, tak divadelní. Je režisérem autorské hříčky šéfa souboru činohry Vojty Štěpánka NĚCO PRO LIDI, kterou uvádíme v Divadelním klubu v Divadle Jiřího Myrona. Inscenaci můžete navštívit již 14. prosince 2021 od 20 hodin.
Tomáš Jirman je také zdatný horal a milovník poezie. Všech těchto témat se dotkne v podcastu NDM moderátor a člen činohry NDM Vít Roleček.