OSTRAVSKÝ REVIZOR SE BLÍŽÍ A POBAVÍ SVÉ DIVÁKY 8. A 9. LEDNA
ČINOHRA / 7.1.2022
Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského uvede 8. a 9. ledna v Divadle Antonína Dvořáka úspěšnou novinku této sezóny – Gogolovu komedii REVIZOR.
 
Zveme Vás o víknedu do divadla na brilantně napsanou Gogolovu komedii REVIZOR. V hlavních rolích se Vám představí Petr Panzenberger, Vladimír Polák a v roli Chlestakova sluhy Osipa diváci uvidí hostujícího Alberta Čubu!
 
„O Gogolově břitké komedii Revizor bylo od okamžiku jeho prvního uvedení v roce 1836 v Petrohradském Alexandrinském divadlem napsáno tolik chvály, že se stala jednou z nejslavnějších her svého žánru v celých divadelních dějinách, trvajících několik tisíciletí. Je to hra nadčasová, a co se týká svého tématu, lidské tuposti, provinční omezenosti, úplatkářství a neschopnosti vykonávat pracovní funkci, je věčná. Vlastnosti, které si ve své hře bere Gogol na paškál, jsou totiž nesmrtelné. Provázely, provázejí a budou provázet lidstvo, dokud bude existovat. Toto neveselé přesvědčení potvrzuje fakt, že do stejných lidských negativních vlastností se autoři literárních a dramatických děl navážejí už tisíce let, a stále nevymizely. Vypudit je ze své osobnosti však rozumem nadaný člověk může. A to je naděje, pro kterou vznikají všechny inscenace této komedie. (...)
 
Foto Radovan Šťastný
Štěpánkův Revizor je celým hereckým týmem dohromady odehrán tak, že každý, kdo je v zorném poli diváka, ani na okamžik nepřestává hrát svoji postavu. Každý okamžik dění na jevišti je ale naplněn do posledního detailu vždy funkčním projevem všech, kteří jsou současně na scéně. Je to vrcholná ukázka dokonalé režie velkého jevištního obrazu, do kterého už se opravdu nic víc nevejde."
Ladislav Vrchovský
(ostravan.cz, 14. 11. 2021)
 
 
V lednu uvedeme našeho ostravského Revizora v režii šéfa činohry Vojtěcha Štěpánka pouze ve dvou reprízách! Hrajeme pro Vás v sobotu 8. ledna od 18.30 hodin a v neděli 9. ledna od 16 hodin v Divadle Antonína Dvořáka!