OSLAVA SVĚTOVÉHO DNE DIVADLA UNIKÁTNÍM VEČEREM
ČINOHRA / 21.3.2022
Členové činohry a hosté souboru vystoupí v neděli 27. března v 19 hodin v Divadle „12" s jevištní esejí o hledání příčin a důsledků krize člověka s názvem KAM ZMIZEL ČLOVĚK. Tímto jedinečným večerem zároveň oslavujeme i Světový den divadla.
 
Jevištní esej poukazující na děsivou absurditu i nechtěnou komičnost propagandy, na to, jak současné manipulace nápadně připomínají ty dřívější, jak se internetoví giganti spolupodílejí na tvorbě oné propagandy s vidinou vysokého zisku. „Jak je možné, že dochází k naprostému zmatení našich hodnotových systémů a nejsme schopni rozeznat pravdu od lži? K čemu vede ztráta kritického myšlení?“ Hledáme osobní rovinu konfliktů a jejich otisk v našem každodenním životě, kde neschopnost naslouchat druhému člověku vystupuje v okruhu našich nejbližších do popředí. Jde nám o osobní výpovědi inscenačního týmu tvořeného umělci nejen souboru činohry NDM. Věříme, že společně s divákem můžeme dojít k v těchto dnech tolik potřebné katarzi. Je třeba nalézt člověka. Především v sobě. Divákům se představí Lada Bělašková, Miroslava Georgievová, Kryštof Malec, Barbora SedláčkováJan Fišar a František Strnad. Námět Vojtěch Štěpánek, Pavel Gejguš a Norbert Závodský. Režie a jevištní adaptace Norbert Závodský. Hudební spolupráce Martin Dytko.
 
Vstupenky na tento unikátní večer, který se uskuteční v neděli 27. března v 19 hodin v Divadle „12", si můžete koupit za symbolickou 1 Kč. Pokud Vám není lhostejná situace na Ukrajině a chcete pomoci, budeme moc rádi, když ušetřenými prostředky za vstupné přispějete na konto SOS UKRAJINA zřizované Člověkem v tísni.