OHLÉDNUTÍ ZA ÚSPĚŠNOU PREMIÉROU ČINOHRY VIŠŇOVÝ SAD
ČINOHRA / 28.3.2022
Soubor činohry má za sebou úspěšnou premiéru inscenace VIŠŇOVÝ SAD. První reprízu uvedeme již v úterý 29. března od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Srdečně zveme!
 
VIŠŇOVÝ SAD v režii Vojtěcha Štěpánka se vrátil na jeviště Národního divadla moravskoslezského ve čtvrtém nastudování po více než 50 letech od posledního uvedení. Do hlavní role majitelky panství Raněvské obsadil Renátu Klemensovou, která se touto rolí rozloučila se stálým angažmá v souboru, ve kterém byla členkou od roku 2004. V našem divadle však bude i nadále hostovat.
 
„Anton Pavlovič Čechov patří mezi autory, kterým ostravská divadelní scéna svědčí. Každá jeho inscenace se těšila zájmu diváků, protože jeho sociální dramata umíme uchopit a přijmout. Chápeme především jeho křehké intimní pohledy na osudy postav. Nejinak je tomu i v inscenaci NDM Višňový sad. Režisér Vojtěch Štěpánek navíc brilantně podchytil autorův smysl pro ironii, a tak nejsme svědky pouhé zkázy dřevnatých vzpomínek, nýbrž prorůstáme skrz hloubku jednotlivých postav do celé kompozice rodinných vztahů. (...) Višňový sad je krásné představení a jeho tvůrci přesně věděli, co chtějí divákům nabídnout. Jak se bude představení posouvat v čase, to se nechme překvapit, ale už nyní je jasné, že jeho uchopení vyžadovalo zapojení všech na sto procent a do inscenaci se to jasně vepsalo."
Evelína Vaněk Síčová
(ostravan.cz, 27. 3. 2022)
Foto Martin Kusyn
Činohra Národního divadla moravskoslezského uvede první reprízu nové inscenace v úterý 29. března od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Nejbližší reprízy se pak uskuteční 5. a 22. dubna. Těšíme se na Vaši návštěvu!
 
Děkujeme společnosti Klia.cz za krásné květiny.