SOUBOR ČINOHRY VYSTOUPÍ V BESKYDSKÉM PIVOVÁRKU S INSCENACÍ NĚCO PRO LIDI!
ČINOHRA / 25.4.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezského zve diváky na představení inscenace NĚCO PRO LIDI, kterou uvede 28. května 2022 v 18 hodin v Beskydském pivovárku v Ostravici.
 
Hříčka v režii Tomáše Jirmana je vtipným podobenstvím o smyslu (hospodského) světa. Její autor, šéf činohry NDM Vojtěch Štěpánek, ji napsal na míru konkrétním hercům, na míru současné době a propůjčil ji místu, kde se bude tentokrát inscenace odehrávat: v Beskydském pivovárku, který je pivu doslova zaslíben! Vstupenky na představení do Beskydského pivovárku v Ostravici je možné zakoupit ZDE.
 
 
„Něco pro lidi je inscenace o boji. O hospodu, o život, o úctu, o respekt, o víru či o pivo. V jedné malé hospůdce se odehrává mikrodrama rezonující ve světovém měřítku. Skupinka zarytých štamgastů, kteří svými těly doslova brání zbourání svého oblíbeného zázemí, zde zůstane uvězněna, aby nešířila dále smrtící virus, který udržuje hladinkou alkoholu v klidu. Avšak, co se stane, když dojde zlatavý mok? A co se stane, když různorodá sebranka stráví v uzavřeném prostoru více jak měsíc?"
Evelína Vaněk Síčová,
(ostravan.cz, 16. 10. 2021)
 
V Národním divadle moravskoslezském uvádíme hříčku NĚCO PRO LIDI v Divadelním klubu Divadla Jiřího Myrona a do konce sezóny ji uvedeme v posledních třech představeních, 30. dubna, 18. a 25. května v 19 hodin. Srdečně zveme!