JIŽ ZÍTRA VYPLOUVÁME SE SOUBOREM ČINOHRY NA BOUŘLIVOU PLAVBU!
ČINOHRA / 16.9.2022
První premiérou Národního divadla moravskoslezského v nové sezóně 2022/2023 bude BOUŘLIVÁ PLAVBA! Komedii Toma Stopparda uvede soubor činohry v premiéře v sobotu 17. září 2022!
 
Na jeviště Divadla Antonína Dvořáka vracíme britskou konverzačku, opepřenou montypythonovským humorem! Na palubu zaoceánského parníku nasedají úspěšní autoři operet Turai a Gal, skladatel Adam, herci Nataša a René. Mají jen pár dnů na to, aby dopsali a nazkoušeli nejnovější hru. (...) Přípravy na premiéru více než bouřlivé moře narušují bouřlivé vztahy. A často taky stevard Dvorníček, který sice o práci na lodi a o lodi samotné neví nic a je značně ujetý, ale je taky tak trochu génius,“ přibližuje zápletku režisér Vojtěch Štěpánek.
 
Foto Martin Popelář
Stoppard je mistrem slova a píše o tom, co zná a co miluje: o divadle. Rád obohacuje staré žánry o nové prvky, což činí jeho dílo jedinečným, novým a výstředním. Chce v publiku nové reakce na staré a opotřebované ‚materiály‘. I Bouřlivá plavba je zčásti volnou adaptací komedie Hra na zámku maďarského dramatika Ference Molnára, zčásti hudební komedií, zčásti fraškou a zčásti metadivadelním zkoumáním reality a fikce,“ rozvedl dramaturg Norbert Závodský.
 
První premiéra souboru činohry a zároveň první premiéra 104. sezóny Národního divadla moravskoslezského proběhne v sobotu 17. září 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Srdečně zveme!