NEDĚLNÍ ODPOLEDNE VE VIŠŇOVÉM SADU
ČINOHRA / 14.10.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezského zve diváky v neděli odpoledne do Divadla Antonína Dvořáka, kde od 15 hodin uvedeme představení inscenace VIŠŇOVÝ SAD.
 
Jeden z nejklasičtějších titulů světové dramatiky VIŠŇOVÝ SAD uvádíme v Divadle Antonína Dvořáka. „Anton Pavlovič Čechov patří mezi autory, kterým ostravská divadelní scéna svědčí. Každá jeho inscenace se těšila zájmu diváků, protože jeho sociální dramata umíme uchopit a přijmout. Chápeme především jeho křehké intimní pohledy na osudy postav. Nejinak je tomu i v inscenaci NDM Višňový sad. Režisér Vojtěch Štěpánek navíc brilantně podchytil autorův smysl pro ironii, a tak nejsme svědky pouhé zkázy dřevnatých vzpomínek, nýbrž prorůstáme skrz hloubku jednotlivých postav do celé kompozice rodinných vztahů. (...) Višňový sad je krásné představení a jeho tvůrci přesně věděli, co chtějí divákům nabídnout. Jak se bude představení posouvat v čase, to se nechme překvapit, ale už nyní je jasné, že jeho uchopení vyžadovalo zapojení všech na sto procent a do inscenaci se to jasně vepsalo."
 
Evelína Vaněk Síčová
(ostravan.cz, 27. 3. 2022)
 
Inscenace je nastudována v režii šéfa činohry Vojtěcha Štěpánka, který do hlavní role obsadil Renátu Klemensovou. Herečka se touto rolí se stálým angažmá v souboru činohry NDM rozloučila, nadále ji však můžete vídat v našich inscenacích. Nejen o hlavní roli Raněvské Vám více v prozradí v podcastu NDM.
 

Těšíme se na Vaši návštěvu v neděli 16. října 2022 v 15 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.