SATIRICKÁ KOMEDIE REVIZOR VE DVOU PROSINCOVÝCH PŘEDSTAVENÍCH
ČINOHRA / 10.12.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezského uvede ve dvou prosincových představeních mimořádně úspěšnou inscenaci REVIZOR! Zbývá posledních pár vstupenek, srdečně zveme!
 
Satirickou komedii Nikolaje Vasiljeviče Gogola REVIZOR uvedeme 14. prosince v 18.30 hodin a 26. prosince 2022 v 16 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
„Štěpánkův Revizor je celým hereckým týmem dohromady odehrán tak, že každý, kdo je v zorném poli diváka, ani na okamžik nepřestává hrát svoji postavu. Každý okamžik dění na jevišti je ale naplněn do posledního detailu vždy funkčním projevem všech, kteří jsou současně na scéně. Je to vrcholná ukázka dokonalé režie velkého jevištního obrazu, do kterého už se opravdu nic víc nevejde."
Ladislav Vrchovský
(ostravan.cz, 14. 11. 2021)
 
Foto Martin Kusyn
Úspěšná inscenace souboru činohry měla premiéru 13. listopadu 2021 v režii šéfa souboru Vojtěcha Štěpánka. Od svého prvního uvedení před diváky se těší velké oblibě díky skvělým hereckým výkonům. Námět hry vznikl podle historky, kterou Nikolaji Vasiljeviči Gogolovi vyprávěl Alexandr Sergejevič Puškin. Puškina si totiž lidé spletli s carskou kontrolou, protože takových „revizorů“ bylo tehdy v Rusku plno... A co by kontrola odhalila u vás…? Komedii o lidské hlouposti, chamtivosti a pokrytectví uvedeme do konce roku ve dvou představeních. Přijďte se pobavit do Divadla Antonína Dvořáka!