SILVESTROVSKÝ PODCAST S HEREČKOU LADOU BĚLAŠKOVOU
ČINOHRA / 31.12.2022
Silvestrovský podcast nemohl vzniknout s nikým jiným než s Ladou Bělaškovou, která dnes odehraje poslední představení v Národním divadle moravskoslezském jako členka souboru činohry.
 
Lada Bělašková se s Národním divadlem moravskoslezským loučí po osmnácti letech, v průběhu kterých ztvárnila v souborech činohry, muzikálu a dokonce i baletu na 70 rolí! Ze všech zmiňme alespoň Lízu Doolittlovou v Pygmalionu, Lady Macbeth v Macbethovi, Maryšku v Postřižinách, Lilli Vanessi v muzikálu Kiss Me, Kate (Kačenko, pusu!) a Irenu v Odcházení, za kterou získala moravskoslezskou kulturní Cenu Jantar za rok 2019 v kategorii herečka roku.
 
Pro všechny fanoušky, kteří mají rádi Ladin smysl pro humor i smysl pro ochranu životního prostředí, její herectví, moderování a pěvecký talent, máme dobrou zprávu –⁠ Ladu dál uvidíte v našich inscenacích a od ledna 2023 pravidelně v Divadle Mír.
 
GOLDONI PO OSTRAVSKU aneb Sluha dvou pánů, foto Radovan Šťastný. Nejbližší reprízy této mimořádně úspěšné inscenace se uskuteční 6., 17. a 24. ledna 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Srdečně zveme!