NENECHTE SI UJÍT JEDINEČNÉ SETKÁNÍ S PROFESOREM MARTINEM HILSKÝM!
ČINOHRA / 27.5.2023
Návštěvníci Divadla Jiřího Myrona mají jedinečnou možnost setkat se v pondělí s uznávaným překladatelem Shakespearových dramat s panem profesorem Martinem Hilským u příležitosti připravované inscenace MARNÁ LÁSKY SNAHA!
 
Emeritní profesor anglické literatury Martin Hilský přijal naše pozvání a v rámci připravované premiéry inscenace souboru činohry MARNÁ LÁSKY SNAHA se v pondělí 29. května 2023 od 17 hodin v Divadle Jiřího Myrona uskuteční beseda s názvem Shakespearsovké MLSání s Martinem Hilským. Pondělní beseda v Divadle Jiřího Myrona je zdarma bez předchozí rezervace. Srdečně zveme!
 
V našem nejnovějším podcastu NDM si pan profesor popovídal s členem činohry Vítem Rolečkem.

„Na zahajovací zkoušce souboru činohry na poslední premiéru této sezóny, kterou bude komedie Williama Shakespeara Marná lásky snaha, jsme k naší velké radosti uvítali také překladatele hry pana profesora Martina Hilského. Byli jsme velmi rádi, že při této příležitosti máme možnost mu osobně pogratulovat k jeho nedávnému význačnému životnímu jubileu (na Bílou sobotu 8. dubna oslavil 80 let). A hlavně si na začátku zkouškového procesu vyslechnout jeho zasvěcené, divadelně podmanivé, doslova strhující a nesmírně inspirativní povídání o této komedii. (...) V okouzlujícím výkladu nás Martin Hilský provedl krásami, kouzelnými zákoutími, tajemstvími i možnými úskalími tohoto mnohovrstevnatého textu. Tuto Shakespearovou ranou komedii pak nazývá jakousi „summou“ renesanční poetiky a rétoriky, která svou hravostí, dravostí i chytrostí může připomenout nejlepší Mozartovy komické opery. Pokud byste i Vy chtěli zažít jedinečné setkání s Martinem Hilským, přijměte následující pozvání na Shakespearovské MLSání s Martinem Hilským, a to 29. května v 17 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Tady si dovolím malou vysvětlující vsuvku – MLS je mezi českými divadelníky obecně užívaná zkratka této komedie." Jiří Nekvasil, ředitel NDM.
 
Poslední činoherní premiéra sezóny MARNÁ LÁSKY SNAHA v režii Romana Poláka se uskuteční 10. června 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Před premiérou se od 17:45 hodin ve Slavnostním sále DJM uskuteční dramaturgický úvod s Prof. M. Hilským.