MARIE ANTOINETTA V NOVÉM TRAILERU NDM!
ČINOHRA / 13.9.2023
Činohra Národního divadla moravskoslezského uvede ve čtvrtek 14. září 2023 představení úspěšné inscenace MARIE ANTOINETTA se Sárou Erlebachovou v hlavní roli.
 
„Inscenace Marie Antoinetta má vše, co divadelní zážitek dokáže nabídnout. Excelentní adaptaci, vynikající nápad propojení autora s ústřední postavou, dokonalé kostýmy a mnohovrstevnatou scénu. (...) Marie Antoinetta, v režii Vojtěcha Štěpánka, je čistá krystalická řemeslná práce po všech směrech proměněná v dokonalý skvost. (...) Předlohou inscenace je stejnojmenný román spisovatele Stefana Zweiga. Jeho osobní život by vydal na podobný dramatický román, a tak není divu, že paralelu s jeho osudem využili při dramatizaci Vojtěch Štěpánek, Pavel Gejguš a Markéta Bocková. 
 
(...) Okouzlující na celém představení je především absolutní souhra všech protagonistů, která mnohdy připomíná francouzské komedie, kde hlavní roli hrají zavřené dveře a dobře načasované sekvence. (...) O dobře střižených kostýmech zde není absolutní pochyb. Krásné róby francouzských dam i rakouské panovnice podtržené kvalitními parukami dokreslují dobu plnou honosného huj, ačkoli zakrývající mnohé fuj. Pánové v padnoucích uniformách i královskému šatu. To vše pod baldachýnem roztříštěné scény, která naznačuje budoucí zkázu i neutuchající touhu obklopovat se krásou." Evelína Vaněk Síčová (ostravan.cz, 12. 3. 2023).
 
Nejbližší představení inscenace uvedeme 14. září 2023 a 3. října 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka! Těšíme se na Vaši návštěvu!