SOBOTNÍ PLES POŽÁRNÍKŮ V DIVADLE JIŘÍHO MYRONA!
ČINOHRA / 25.9.2023
Nenechte si ujít adaptaci slavné české filmové klasiky HOŘÍ, MÁ PANENKO v režii Tomáše Svobody! Reprezantační ples požárníků se uskuteční v sobotu 30. září 2023 v Divadle Jiřího Myrona.
 
Za Formanem do Ostravy: Velké jeviště ‚u Myrona' přijalo kolem čtyřicítky účinkujících, živou dechovku i výčep s pivem v inscenaci HOŘÍ, MÁ PANENKO, kterou zde nastudoval Tomáš Svoboda. Na zalidněném pódiu se opravdu tančí, konfereciéři jsou patřičně trapní, dechovka předvádí stylovou všežravost od hasičských rozšupovaček k lyrice z šedesátek Hvězda na vrbě až po instrumentální ploužák, v němž identifikujeme melodii Cohenova Hallelujah. Herci zvárňující požárnickou partu se oslovují svými skutečnými jmény (i příjmeními), probíhá řada docela propracovaných akcí od sexuálního loudilství na parketě, pikantních situací před toaletami i při jejich opouštění, rozpačitého hledání adeptek pro volbu královny krásy až po rozkradení tomboly." Jan Kerbr (Lidové noviny, 13. 12. 2022).
 

Nejbližší představení odehrajeme v sobotu 30. září 2023 v 18.30 hodin. Další reprízy uvedeme 13. října a 17. října 2023 od 18.30 hodin. Srdečně zveme!