PODCAST S DRŽITELEM CENY THÁLIE STANISLAVEM ŠÁRSKÝM
ČINOHRA / 9.11.2023
Zaposlouchejte se do našeho nového podcastu NDM! Tentokrát moderátor Vít Roleček zpovídal svého hereckého kolegu, držitele Ceny Thálie za celoživotní mistrovství, pana Stanislava Šárského.
 
Stanislav Šárský je rodákem Prahy, kde také vystudoval DAMU. Své první angažmá získal roku 1965 v Divadle pracujících v Gottwaldově. Mezi léty 1967–1993 působil ve Státním divadle v Ostravě, kde spolupracoval s celou řadou režisérských osobností: Janem Kačerem, Radimem Kovalem, Bedřichem Jansou a dalšími. V angažmá činohry Státního divadla v Ostravě (dnešního NDM) prožil více než třicet let svého uměleckého života, které zahrnují na 120 rolí.
 
Dne 30. září 2023 obdržel Stanislav Šárský Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v oboru činohra a u příležitosti tohoto ocenění poskytl Vítu Rolečkovi pro podcast NDM rozhovor přímo v herecké šatné, před představením inscenace HOŘÍ, MÁ PANENKO, ve které účinkuje. Poslední tři představení do derniéry uvedeme 3. prosince. 2023, 6. února a 16. února 2024
 
Fotografie z předávání Cen Thálií 2023. Stanislav Šárský spolu s Tomášem Savkou, který svou již druhou Thálii získal za roli v muzikálu PRODUCENTI. Foto Kristýna Junková.
 
Divadlo je náboženství, víra,“ říká Stanislav Šárský. Zveme vás k poslechu!