PROSINCOVÁ PŘEDSTAVENÍ ČINOHRY MARIE ANTOINETTA
ČINOHRA / 5.12.2023
Zveme Vás do Divadla Antonína Dvořáka, kde ve čtvrtek 7. prosince 2023 a v úterý 12. prosince 2023 uvedeme divácky oblíbený činoherní titul MARIE ANTOINETTA se Sárou Erlebachovou v titulní roli.
 
Foto Martin Kusyn
„Režisér Štěpánek bez šablon a křečovitosti ukázal, jak se z hédonistické Antoinetty stává žena s bohatým vnitřním citovým životem. (...) Marii Antoinettu zahrála Sára Erlebachová vynikajícím způsobem. Nenásilně a přirozeně dokázala vyjádřit přerod z vylekané, naivní a dětinské rakouské dívenky v sebevědomou a rozporuplnou první dámu monarchie. Antoinettu Erlebachová ztvárnila jako ženu, jejíž jednání mělo své důvody a příčiny stejně jako limity a přesahy. Sehrála ji s velkou intuicí, citem, ale i skálopevným odhodláním, které v závěru diváka strhne. To v okamžiku, kdy si všichni uvědomí, jak se v posledních hodinách svého života podobá své velké matce, s níž si nikdy nerozuměla." Milan Bátor (ostravan.cz, 12. 3. 2023).

V hlavních rolích Sára Erlebachová, Daniel Hrůza, Tomáš Jirman, Aneta Kaluža Klimešová a další. Režie Vojtěch Štěpánek. Nejbližší představení uvedeme ve čtvrtek 7. a úterý 12. prosince 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.