VYCHÁZÍ LISTOPADOVÝ ZPRAVODAJ
20.10.2019
ZPRAVODAJ NDM pro měsíc listopad míří do vašich poštovních schránek, ale najdete ho také například v prodeji NDM, ve svých oblíbených kavárnách či v elektornické podobě na našem webu. A co se dočtete?
 
Z OBSAHU:
  • Laskavá komedie podle povídek A. P. Čechova HODNÝ PAN DOKTOR se na jeviště NDM vrací po jednačtyřiceti letech, kdy měla tato hra premiéru v režii Bedřicha Jansy. Ten se režijního nastudování chopil také tentokrát, po více než čtyřech dekádách!
  • Letos v listopadu si připomínáme třicáté výročí sametové revoluce, což bude příležitost nejen k celorepublikovým oslavám, ale i k položení otázky: Kam jsme to za oněch 30 let dopracovali? Kde něco končí, něco zákonitě i začíná… A právě o tom je i Havlovo ODCHÁZENÍ.
  • Komponovaný baletní večer ROSSINIHO KARTY je nazvaný podle stejnojmenné choreografie Itala Maura Bigonzettiho, která se dočkala skvělého přijetí jak u kritiky, tak u publika napříč Evropou a Severní Amerikou – především díky působivému spojení Rossiniho hudby a moderního tanečního projevu.
  • Nenechte si ujít poslední možnosti vidět tyto inscenace: JULIETTA aneb SNÁŘ (už jen 3 reprízy), KRÁL UMÍRÁ (poslední 2 reprízy pro veřejnost) a ALL THAT JAZZ, ROCK, BLUES (derniéra).
  • NDM EXTRA zve diváky na talkshow Kafrárna, Bez taktovky, dále na oblíbenou Noc divadel a završí také sérii Svobodných diskuzí.
  • ATELIÉR si připravil výtvarnou soutěž, představení pro děti a v rámci oslav 30 let svobody premiéru scénického čtení Dopisy za mřížemi.