ČASOPIS NDM LISTOPAD/PROSINEC S VÁNOČNÍMI TIPY!
30.10.2019
Darujte divadelní zážitek v podobě DÁRKOVÉHO VOUCHERU nebo VSTUPENEK na konkrétní představení. ČASOPIS NDM listopad/prosinec vám bude dobrým průvodcem našimi inscenacemi a všemi novinkami...
 
A na jaká témata se můžete těšit? Vybíráme pro vás z obsahu...
 
OPERA
Verdiho mám nesmírně rád, Verdi doprovází celý můj profesní život, dokonce bývám označován za verdiovského režiséra. Maškarní ples režíruju poprvé a je pro mě výzvou. Vycházíme z divadelnosti, která je této opeře vlastní, doslova jí překypuje. Divák si uvědomí, že maska není jenom rekvizitou ve scéně bálu, ale že je to jakási všudypřítomná metafora pro lidskou přetvářku a skrývání citů. My přivádíme tento princip s pomocí scény a kostýmů k vrcholu,“ říká o připravované premiéře opery MAŠKARNÍ PLES režisér Marián Chudovský.
 
ČINOHRA
Příběh Havlova dramatu ODCHÁZENÍ je úzce spjat s odchodem na odpočinek z politického života. Krom toho, že autor velice ironicky (až kousavě) ve hře komentuje sám sebe, našel díky odchodu z prezidentského úřadu konečně čas hru, rozepsanou od konce 80. let, dopsat... Odcházení Václava Havla v režii Vojtěcha Štěpánka od 14. listopadu na repertoáru NDM!
 
BALET
Komponovaný baletní večer ROSSINIHO KARTY je nazvaný podle stejnojmenné choreografie Itala Maura Bigonzettiho. Dílo se dočkalo skvělého přijetí jak u kritiky, tak u publika napříč Evropou a Severní Amerikou, především díky působivému spojení Rossiniho hudby a moderního tanečního projevu. Zveme vás na stránkách časopisu nejenom na tuto inscenaci, ale také k přečtení několika rozhovorů.
 
OPERETA/MUZIKÁL
„Nová a historicky první česká inscenace Pět let zpět v Ostravě potvrdila objevnou a novátorskou linii, po níž v současnosti divadelní tým kráčí. Jasný pocit, že tady se událo něco ojedinělého, si odnášeli domů zřejmě všichni, kteří byli premiéře přítomni.“ Sestavili jsme pro vás výběr recenzí nového komorního muzikálu PĚT LET ZPĚT (The Last Five Years).
 
NDM EXTRA / ATELIÉR
NDM EXTRA i ATELIÉR přispějí svým programem k oslavám 30. výročí sametové „revoluce“. Rozhodli jsme se připravit společný „putovní“ program. Pojícím prvkem tohoto večera je postava Ferdinanda Vaňka, která hraje hlavní roli hned v několika hrách čtyř různých autorů. V našem případě se můžete těšit na představení inscenace hry Václava Havla Audience (Divadlo Petra Bezruče), scénické čtení hry PŘÍJEM Jiřího Dienstbiera (NDM) a scénické čtení hry Arest Pavla Landovského (Studio G). Těšit se můžete také na DOPISY ZA MŘÍŽEMI – scénické čtení dramatizace textů Václava Havla, které připravila speciálně pro Ateliér Lenka Lagronová.