VYCHÁZÍ LEDNOVÝ ZPRAVODAJ I ČASOPIS LEDEN/ÚNOR
17.12.2019
Začtěte se během vánočních svátků do lednového a únorového čísla divadelního ČASOPISU! Průvodcem novými inscenacemi a kompletním repertoárem po novém roce bude také lednový ZPRAVODAJ.
 
A na jaká témata se můžete těšit? Vybíráme pro vás z obsahu...
 
OPERA
V rámci Operní akademie Ostrava – projektu Fakulty umění Ostravské univerzity (FU OU) a opery NDM vzniká premiéra opery ŠKOLA ŽÁRLIVÝCH. Jde o zábavný příběh o partnerských vztazích, který hýří převleky i situačním humorem v duchu italských komedií, jaké psal kupříkladu Carlo Goldoni...
 
ČINOHRA
Již od 16. ledna se v Divadle Antonína Dvořáka můžete těšit na detektivní komedii OSM ŽEN. Jejím autorem je mistr tohoto žánru, francouzský dramatik, herec a režisér Robert Thomas. Pán domu je nalezen ve svém pokoji mrtvý s dýkou v zádech! Začíná nelítostné vyšetřování – jedna z osmi žen lže a ta je vražedkyní!
 
BALET
Představení VZLETY A PÁDY s choreografií Křídla z vosku jednoho z nejslavnějších choreografů světa Jiřího Kyliána Vás jistě bude v novém roce inspirovat. Tančíme pro vás o hrdinství Ikara, tančíme o letech za světlem a v tanci prožíváme i výlety do říše stínů. Kritik Roman Vašek píše: „Kvalita ostravského nastudování Křídel z vosku byla obdivuhodná a několik let zpátky stěží představitelná.“ Přijďte se přesvědčit!!! Inscenaci hrajeme 7. a 8. ledna v Divadle Jiřího Myrona naposledy.
 
OPERETA/MUZIKÁL
WEST SIDE STORY přichází do Ostravy. Příběh inspirovaný nesmrtelnou Shakespearovou tragédií Romeo a Julie, hudba geniálního skladatele Leonarda Bernsteina a náročná taneční čísla řadí West Side Story k vrcholům hudebního divadla. Na pozadí násilného souboje mládežnických part domácích Tryskáčů a portorických přistěhovalců Žraloků o nadvládu nad newyorskými ulicemi se odehrává love story mladých milenců – Američana Tonyho a Portoričanky Marii. Je možné, aby jejich osudová láska přežila ve světě plném předsudků, nenávisti a násilí?
 
NDM EXTRA / ATELIÉR
Soubor operety/muzikálu připravuje premiéru POHÁDKA O BÍDNÉM HAVÍŘI. NDM EXTRA i ATELIÉR plánují dětem přidat k uvedené hudební pohádce EXTRA aktivity pro celou rodinu!