CENY THÁLIE JSOU ROZDÁNY! ČTYŘI MÍŘÍ DO OSTRAVY!!! GRATULUJEME!
9.10.2022
V sobotu 8. října večer proběhlo v historické budově Národního divadla slavnostní předávání Cen Thálií za dvě uplynulé sezóny. Umělci působící v Národním divadle moravskoslezském získali čtyři Ceny Thálie napříč všemi soubory! Jana Sibera (opera), Natalia Adamska (balet), Hana Fialová (muzikál) a emeritní členka činohry Veronika Forejtová, která převzala Cenu Thálie za celoživotní mistrovství.
 
Sopranistka Jana Sibera zaujala porotu Cen Thálie výkonem v opeře Julese Masseneta MANON, ve které ztvárnila titulní roli Manon Lescaut. Tato úspěšná inscenace v režii Jiřího Nekvasila je na repertoáru opery Národního divadla moravskoslezského od dubna 2022.
 
Jana Sibera Natalia Adamska
Další Cenu Thálie získala sólistka souboru baletu Natalia Adamska, která si ji vytančila za svou první hlavní roli ve své kariéře. Cenu obržela za ztvárnění titulní role v baletu CARMEN v choreografii Jiřího Pokorného.
 
Hana Fialová přesvědčila odbornou porotu svým výkonem v roli Ády Harrisové v muzikálu KVĚTINY PRO PANÍ HARRISOVOU. Nyní je držitelkou již druhé Ceny Thálie, tu první získala za roli Edith v muzikálu EDITH A MARLENE.
 
Hana Fialová
Veronika Forejtová
Thálii za celoživotní mistrovství v činohře převzala včera večer emeritní členka činohry Národního divadla moravskoslezského Veronika Forejtová.
 
Gratulujeme všem vítězům prestižních Cen Thálií a děkujeme umělcům, kteří podávají strhující výkony na jevištích Národního divadla moravskoslezského!
 
Cenu v operní kategorii předávala dlouholetá členka opery NDM a dvojnásobná držitelka Thálie Eva Dřízgová-Jirušová. Hana Fialová, Veronika Forejtová, Natalia Adamska, Jana Sibera
S ředitelem NDM Jiřím Nekvasilem
Foto Lucie Maceczková
Ředitel Jiří Nekvasil po ceremoniálu rozhodně neskrýval nadšení – umělci působící v Národním divadle moravskoslezském získali čtyři prestižní divadelní ceny, nejvíce mezi divadly v Česku. Ředitel pogratuloval oceněným a zdůraznil mimořádné příležitosti, které ostravské divadlo umělcům dává. „A oni je vrchovatě zúročují!“ chválí. „Čtyři Ceny Thálie – v každé kategorii jedna! To je skvělý úspěch našich umělců, ale také důkaz toho, že se u nás v Ostravě dělá výborné divadlo! Ocenění pro Natalii Adamskou (ale i nominace pro Francesca Fasana) dále pozvedne rostoucí prestiž našeho baletu a ceny pro Hanu Fialovou a Janu Sibera jsou jen potvrzením toho, že do Ostravy se už léta jezdí za skvělým muzikálem a operou!“ raduje se ředitel Nekvasil.
 
Více informací včetně odůvodnění nominací/ocenění si můžete přečíst ZDE. Kompletní výčet nominovaných i laureátů Cen Thálie najdete na webu cenythalie.cz.