NOVÉ ČÍSLO ČASOPISU NDM LISTOPAD/PROSINEC 2022 JIŽ NYNÍ ON-LINE!
21.10.2022
Právě vychází 59. číslo časopisu Národního divadla moravskoslezského! Časopis si můžete přečíst on-line, nebo si jej později vyzvednout v pokladně Divadla Jiřího Myrona, u našich partnerů a ve všech našich divadlech.
 
Titulní strana nového čísla časopisu Národního divadla moravskoslezského patří držitelce Ceny Thálie 2022 za celoživotní mistrovství v činohře, paní Veronice Forejtové. V pořadí 59. číslo časopisu nabízí zajímavé rozhovory a přibližuje, co nás v následujících několika týdnech čeká. Vše o připravovaných premiérách, repertoáru, extra akcích, akcích Ateliéru při NDM a mnoho dalších zajímavostí o osobnostech našeho divadla se dočtete právě zde.
 
Časopis nabízí k přečtení jak zajímavý rozhovor s paní Forejtovou, tak s choreografkou Joyce Cuoco, která zkouší se souborem baletu premiéru výpravné inscenace LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA v choreografii Youriho Vámose, kterou poprvé uvedeme 10. listopadu 2022. Tato inscenace, která okouzlila diváky mnoha evropských divadel, se dostává i do Ostravy na scénu Divadla Antonína Dvořáka. Rozhovor pro náš časopis poskytl i dirigent Jiří Habart, se kterým si můžete poslechnout i nový podcast NDM.
 
Druhou listopadovou premiéru připravuje soubor činohry, který nás pozve na hasičský bál! Divadelní adaptaci Formanova filmu HOŘÍ, MÁ PANENKO dáváme na jevišti Divadla Jiřího Myrona od 26. listopadu 2022.
 
Soubor opery bude od 15. prosince 2022 v úplně nové podobě a s převážně novým sólistickým obsazením opět prodávat nevěstu a opět v Divadle Antonína Dvořáka. Inscenace PRODANÁ NEVĚSTA vzniká v koprodukci se Slovinským národním divadlem opery a baletu Lublaň.
 
A do Divadla „12“ zavítá 18. prosince 2022 poprvé kabaretiér Jonáš ve hře Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra JONÁŠ A TINGL TANGL s Tomášem Savkou a Jakubem Žídkem.
 
V předvánočním čase Vám pomůžeme s výběrem vhodného dárku pro Vaše blízké... Vstupenky, divadelní balíčky, dárkové vouchery, CD, předplatné ABEND i drobné dárkové předměty, to vše najdete na www.ndm.cz, na našem e-shopu nebo v pokladně Divadla Jiřího Myrona.