LEDNOVÝ ZPRAVODAJ NDM JIŽ NYNÍ ON-LINE!
17.12.2022
První zpravodaj NDM roku 2023 je již nyní on-line! Přinášíme vám přehledně repertoár Divadla Antonína Dvořáka, Divadla Jiřího Myrona i Divadla „12“ na jednom místě!
 
První premiérou roku 2023 bude adaptace oblíbené humoristické knížky pro děti autorky Aleny Kastnerové O LÍNE BABIČCE. Činohra NDM v koprodukci s Ateliérem pro divadelní vzdělávání při NDM tento titul pro děti a jejich (pra)rodiče nastuduje pro komorní Divadlo „12“. Nenechte si ujít pestrý dobrodružný příběh pro děti od 6 do 106 let. Premiéra se uskuteční 22. ledna 2023 v 17 hodin. V hlavních rolích se divákům představí Anna Cónová a Marie Logojdová, dále účinkují Kamila Janovičová, Petr Houska, Robert Finta a Martin Dědoch. Text divadelní adaptace napsala Daniela Jirmanová a režie se ujal člen souboru činohry NDM Tomáš Jirman.
 
Soubor opery připravuje únorové premiéry, o kterých se více dočtete v našem zpravodaji. A mezi tím zve diváky na předposlední představení BÍLÉHO PÁNA v této sezóně, které odehrajeme ve středu 25. ledna v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Naposledy v této sezóně uvede souboru baletu 17. ledna 2023 v Divadle Jiřího Myrona komický balet COPPÉLIA, který patří k nejoblíbenějším titulům klasického repertoáru.
 
Na začátku února uvedeme premiéru černé komedie či thrilleru z prostředí londýnské spodiny, kde nic není zadarmo a spravedlnost bere každý do vlastních rukou. Muzikál legendárního broadwayského skladatele a textaře Stephena Sondheima SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET STREET bude mít premiéru 2. února 2023 v Divadle Jiřího Myrona.
 
Přivítejte s námi nový rok 2023! Těšíme se na Vás ve všech našich divadlech!