VÍKEND VE ZNAMENÍ MUZIKÁLU WEST SIDE STORY!
OPERETA / MUZIKÁL / 4.1.2022
WEST SIDE STORY – jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů všech dob můžete 8. a 9. ledna shlédnout v podání souboru muzikálu Národního divadla moravskoslezského. Srdečně zveme!
 
Příběh světově proslulého muzikálu je situovaný do ulic známé newyorské čtvrti, kde bojují o nadvládu gangy místních Tryskáčů a portorických přistěhovalců Žraloků. Love story Američana Tonyho a Portoričanky Marii inspirovaná Shakespearovou tragédií Romeo a Julie si okamžitě po premiéře v roce 1957 získala diváky a stejnojmenný film natočený v roce 1961 dostal několik Oscarů. Od premiéry dílo prakticky nikdy nezmizelo z prestižních světových jevišť.
 
Foto Kristýna Junková
„Legendární „Westky“ se v Ostravě režijně ujal ředitel NDM Jiří Nekvasil. Jeho pojetí vychází z názoru, že vnášet do inscenace radikální a nové prvky, je nadbytečné. Příběh dvou znesvářených part a bouřlivé lásky Marie a Tonyho je sám o sobě nadčasový. Téma migrace je i dnes aktuální a umožňuje cennou konfrontaci. Bernsteinova geniální hudba zachytila novodobou parafrázi Shakespearova námětu s naprostou jedinečností. Myslím, že nejvíc si tohoto muzikálu zatím užívají muzikanti: energické hudební nastudování Jakuba Žídka a temperamentní, stylová a procítěná interpretace orchestru operety a muzikálu patří skutečně k největším dominantám ostravské inscenace."
Milan Bátor
(9. 2. 2021, ostravan.cz)
 
Kultovní muzikál skladatele Leonarda Bernsteina uvedeme v sobotu 8. ledna od 18.30 hodin a v neděli 9. ledna od 16 hodin v Divadle Jiřího Myrona. V sobotu se Vám v hlavních rolích představí Marianna Polyáková (Maria), Marco Salvadori (Tony), Peter Strenáčik (Riff) a Veronika Prášil Gidová (Anita). V neděli se můžete těšit na Patriciu Janečkovou (Maria), Kláru Jelínkovou (Anita), Tomáše Novotného (Riff) a Tomáše Savku (Tony).
 
Foto Martin Popelář
Ještě stále zbývá pár vstupenek! Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského se těší na Vaši návštěvu!