OHLÉDNUTÍ ZA MUZIKÁLOVOU PREMIÉROU LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLI!
OPERETA / MUZIKÁL / 5.6.2022
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského uvedl v pátek 3. června svou druhou premiéru v této sezóně – muzikál LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLI se skvělou Hanou Fialovou! Gratulujeme!
 
„Po úspěšných inscenacích pěti Lloyd Webberových superhitů přichází ostravský muzikálový soubor s netradičním formátem, který se v páteční premiéře odehrál na jevišti Divadla „12" s jedinou herečkou. Vlastně se dvěma herci, protože skoro „němou“ roli si vystřihnul také Jakub Žídek. (...) Hana Fialová v nové inscenaci vysázela všechny své trumfy. Málokterá česká muzikálová herečka a zpěvačka je na jevišti tak bezprostřední, málokterá je tak intenzivně sama sebou. Fialová tuto vlastnost má v sobě a cokoliv udělá, stává se součástí hry. Protože život je hra. Vztahy jsou hra. Fialová svou postavu vede bez křečí a bez laciných gest, tak jak ji sama cítí a prožívá. (...) V celém muzikálu není mluvené slovo, veškerý děj je obsažen v písních, které zpívá Fialová. Jejím jediným hereckým protihráčem na pódiu je překvapivě Jakub Žídek, který připravil též hudební nastudování. Jedná se o roli téměř beze slov, o to víc dirigent zaujal svým komediálním talentem a slušným hereckým rejstříkem.
 
Foto Adam Živnůstka
(...) Hana Fialová je osudovou postavou ostravského muzikálu. Jako jeho „první dáma“ přitáhla k této scéně pozornost širokého publika i odborné kritiky. Má jedinečný, strhující projev. Dokáže se svou lidskostí a vřelým citem dotknout srdce. Je nezaměnitelná a nenahraditelná. Přitom je to vlastně obyčejná žena z masa a kostí, se všemi svými jistotami i omyly, které děláme všichni. Hana Fialová ale dokáže udělat z prohry věc, která není na obtíž. Prostě se s ní naučíte žít. A ještě se tomu dokážete zasmát.
To neumí každý, to je velký dar."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 4. 6. 2022)