ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK SWEENEY TODD BUDE S PANÍ LOVETTOVOU SERVÍROVAT MASOVÉ PIROŽKY!
MUZIKÁL / 31.1.2023
Sweeney Todd: Ďábelský lazebník z Fleet Street je jedním z nejznámějších a nejuznávanějších muzikálů na světě! Groteskní hororová komedie bude mít premiéru již ve čtvrtek 2. února 2023 v Divadle Jiřího Myrona! 
 
Sweeney Todd zaujme především svým neotřelým groteskním příběhem – má v sobě melodrama i komiku, je to thriller a zároveň satira. Titulním hrdinou je talentovaný holič a lazebník, kterého proradný soudce před lety poslal na galeje. Vrací se do Londýna, hledá ženu a dítě, které musel opustit, a touží po pomstě. Zabydlí se u paní Lovettové, což je jediný člověk, který ho po návratu pozná. Žena praktická a nápaditá, která ovšem zatím nemá valného úspěchu ve svém obchodě s masovými pirožky. A lazebník, ze kterého jde strach, který vraždí své klienty a maso dodává své bytné jako surovinu pro výrobu pirohů! Muzikál se odehrává ve viktoriánské době v prostředí londýnské spodiny, kde nic není zadarmo a každý bere spravedlnost do vlastních rukou.
 
Foto Kristýna Junková Foto Kristýna Junková Foto Kristýna Junková
Foto Martin Popelář Foto Kristýna Junková Foto Kristýna Junková
Dílo Stephena Sondheima a Hugha Wheelera z roku 1979 bude v České republice uvedeno poprvé na velké scéně s velkým ansámblem a orchestrem! Inscenaci hudebně nastudoval Marek Prášil, režie se ujal Juraj Čiernik. Scéna David Bazika, kostýmy Marta Roszkopfová. Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského zve diváky na veřejnou generální zkoušku, která se uskuteční ve středu 1. února 2023 v 10.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Slavnostní premiéry uvedeme ve čtvrtek 2. a v sobotu 4. února od 18.30 hodin. Srdečně zveme!
 
Dívejte se na Dobré ráno s Českou televizí ve středu 1. února - do studia dorazí po sedmé ráno jak Sweeney Todd, tak paní Lovettová. Hosty vysílání budou Lukáš Vlček a Hana Fialová, přidá se režisér Juraj Čiernik a vonět k vám přes obrazovku budou i masové pirohy!