KINKY BOOTS – SLAVNÝ MUZIKÁLOVÝ HIT V ČESKÉ PREMIÉŘE!
MUZIKÁL / 11.6.2024
Soubor muzikálu uvede další světový muzikálový hit KINKY BOOTS. Ostravské publikum jej uvidí v české premiéře v Divadle Jiřího Myrona 13. června 2024 v 18.30 hodin.
 
KINKY BOOTS s hudbou a texty písní legendární poprockerky Cyndi Lauperové (1953) na libreto Harveyho Fiersteina (1953) vznikly na základě stejnojmenného filmu z roku 2005, inspirovaného skutečnými událostmi. Muzikál vypráví příběh Charlieho Price, který se snaží zachránit rodinný obuvnický podnik před bankrotem. Jedno náhodné setkání ho propojí se Simonem/Lolou, který/která provozuje drag queen show. Lola se stane návrhářkou a fabrika začne vyrábět speciální boty na vysokých podpatcích pro show, v níž se muži převlékají za ženy, a kolekci úspěšně jede představit na veletrh do Milána. V příběhu se otevírají téma přijetí člověka takového, jaký je, bez předsudků. „Pro náš muzikálový soubor to byla velká výzva a pochopitelně jsme zvědaví na reakce publika, ale já věřím, že si tenhle hit diváky u nás najde,“ je přesvědčena režisérka Gabriela Petráková, která tvoří režijní tandem s Markem Davidem.
V Divadle Jiřího Myrona tentokráte diváci z hlediště neuvidí orchestr, ten bude živě pod taktovkou Jakuba Žídka hrát ze zkušebny o tři patra výše. „Vyniknou tak například lépe sólové nástroje, zvuk je čistší. K dispozici máme celé jeviště pro herce, jsou blíže divákům,“ přibližuje Gabriela Petráková jen některé přednosti řešení. Zveme vás na veřejnou generální zkoušku, která se uskuteční ve středu 12. června 2024 v 10.30 hodin. Vyprodaná premiéra proběhne ve čtvrtek 13. června. V sobotu 15. června se uskuteční druhá premiéra, na kterou zbývají poslední vstupenky! V neděli 16. června uvedeme poslední představení v sezóně. Těšíme se na Vaši návštěvu!
 
Foto Martin Popelář a Martin Kusyn