Je členem Junge ansámblu v drážďanské Semperoper v sezónách 2017/2018 a 2018/2019, kde jeho repertoár zahrnuje: Schaunarda v Bohémě, Marulla v Rigolettovi, Moralese v Carmen, Barona v Traviaťe, Pátý hlas v Mossesovi a Áronovi, Fiorella v Lazebníku sevilském, 1. Kněze v Kouzelné flétně a Trojskýého vojáka / řeckého vůdce v Les Troyens.

Od sezóny 2013/2014 do 2016/2017 byl oficiálně "nejmladším českým operním pěvcem ve stálém zahraničním angažmá" v Landestheater Coburgu (Německo), kde ztvárnil např: Smrt (G. Holst: Savitri), Sylph, Grimbald Sylph, On, Aeolus, Comus (H. Purcell: King Arthur), Freddyho (F.Loewe: My Fair Lady), Markýze (Verdi: La Traviata), Druhého Nazaretského (Strauss: Salome), Besenbindera (E.Humperdinck: Hänsel und Gretel), Barytona (G. Mahler: Der Welt abhanden gekommen), Schaunarda (G.Puccini: La Bohéme), Forda (O. Nicolai: Veselé paničky Windsoru), Frédérica (L. Delibes: Lakmé), Aenea (H. Purcell: Dido a Aenes), Bertley (RV Williams: riders to the sea), Dona Fernanda (L. v. Beethoven: Fidelio) , Haraštu (L.Janáček: Příhody lišky Bystroušky), Amfortase (R.Wagner: Parsifal),  Almavivu (W. A. Mozart: Figarova svatba) a další.
Jiří Rajniš vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři a následně operní zpěv na prestižní UCLA Herb Alpert ve třídě Vladimíra Chernova v Los Angeles.
 
Stal se absolutním vítězem soutěže "Pražskský pěvec 2008" a byl také semifinalistkou v mezinárodní soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech 2008. Vystupoval jako host v Hudebním divadle Karlín v Praze - (Polská krev, Čardášová princezna), Národní divadlo Brno - (Rusalka), DJKT Plzeň - (Evžen Oněgin, Nevěsta messinská), Národní divadlo v Praze - (Chytračka/Měsíc, Werther, Johny spiel auf), Národní divadlo moravskoslezské - (Julietta), Stavovské divadlo (Don Giovanni) a také spolupracoval s Dětskou operou Praha, Pražskou komorní operou (turné v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Francii), Virtuosi di Praga - Napolitánské písně, Písek Chamber Orchestra - Missa Brevis a další.
 
Jeho debut jako nejmladší český "Don Giovanni" v zahraničí se uskutečnil na festivalu "Sommer Oper Bamberg 2013. V New Yorku se angažoval jako cover Belcoreho v "Nápoji lásky" v Martina Arroyo Foundation a také se účastnil koučovacího programu Metropolitní opery v New Yorku. Vystupuje i koncertně zejména v Německu a na festivalu Pražské jaro. Spolupracoval také s Bamberskou filharmonií (Bernstein-Peter Pan) a dalšími.
 
Debutoval v pražském Národním divadle v jednoaktových operách Chytračka / Měsíc (sezóna 2016/2017) a pokračuje (v sezóně 2017/2018) jako Albert ve Wertherovi (Produkce převzatá z Oper Frankfurt v režii Willyho Deckera.
Po Luigim Basim, Giovanni světové premiéry v roce 1787, se Jiří Rajniš stal nejmladším interpretem hlavní role, který se objevil na scéně Stavovského divadla v Praze v červenci 2016.
 
více informací o umělci : www.jirirajnis.com
Obsazení - Sezóna:
HUBIČKATomeš, jeho švagr
HUBIČKATomeš, jeho švagr
HUBIČKATomeš, jeho švagr
JULIETTA aneb SNÁŘStarý Arab / Dědeček / Starý námořník / Hlas za scénou / Noční hlídač
JULIETTA aneb SNÁŘStarý Arab / Dědeček / Starý námořník / Hlas za scénou / Noční hlídač
Fotografie - Sezóna:
JULIETTA aneb SNÁŘ
Ivana Pavlů (Obchodnice s ptáky), Jakub Kettner (Muž s helmou / Obchodník se vzpomínkami / Žebrák), Jiří Rajniš (Starý Arab / Dědeček / Starý námořník / Hlas za scénou / Noční hlídač), Markéta Cukrová (Mladý Arab / Mladý námořník / Chasseur (Poslíček)), Jan Šťáva (Muž v okně / Stařec Mládí / Trestanec), Ondřej Koplík (Komisař-Listonoš / Lesní hlídač / Strojvedoucí), Jorge Garza (Michel)
Foto: Martin Popelář
JULIETTA aneb SNÁŘ
Jakub Kettner (Muž s helmou / Obchodník se vzpomínkami / Žebrák), Jiří Rajniš (Starý Arab / Dědeček / Starý námořník / Hlas za scénou / Noční hlídač), Jorge Garza (Michel), Anna Nitrová (Mladý Arab / Mladý námořník / Chasseur (Poslíček)), Pavel Vančura (Muž v okně / Stařec Mládí / Trestanec)
Foto: Martin Popelář