Sopranistka Miroslava Časarová pochází z malé vesničky Křepiny na Vysočině. Po absolvování gymnázia v Humpolci vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a hudební výchova. V posledním ročníku vysoké školy začala studovat zpěv ve třídě Brigity Šulcové na Pražské konzervatoři. Během studií získala první místo v celostátní soutěži konzervatoří v Pardubicích, stala se laureátkou soutěže Ad honorem Mozart a na Mezinárodní soutěži Antonína Dvořáka jí byla udělena cena za nejlepší interpretaci soudobé hudby.
 
Hostuje v divadlech po celé České republice. Od roku 2009 je členkou divadla RockOpera Praha, od roku 2018 je sólistkou Hudby Hradní stráže a Policie ČR. V roce 2019 byla nominována na Cenu Thálie za Leonoru z Verdiho opery Trubadúr, kterou ztvárnila v Divadle F. X. Šaldy Liberec. Nyní se zdokonaluje u brazilského barytonisty Miguelangela Cavalcantiho.
 
Bohatá je také její koncertní činnost. Zpívala v Římě, Vatikánu, Miláně, Paříži či Tridentu. Vystupuje s trombonovým kvartetem Trombonetta Praha a triem EMIDA ve složení klavír, klarinet a zpěv.
 
Velmi ráda interpretuje soudobou hudbu, premiérovala skladby autorů, jako jsou Jan Zástěra, Zdeněk Šesták, Jan Rybář, Hideki Kozakura, Sebastian Elikowski-Winkler, Tomáš Pálka nebo Michaela Plachká. V roce 2020 zaujala svou Koronárií, parafrází slavné árie Rusalky, kterou na YouTube již vidělo přes 400 000 lidí.
Obsazení - Sezóna:
PŘÍHODY LIŠKY BYSTROUŠKYPaní Pásková, choť hostinského
Kohout / Sojka
ZÁSNUBY VE SNU (Verlobung im Traum)Zina, její dcera
ZÁSNUBY VE SNU (Verlobung im Traum)Zina, její dcera