Slovenský basbarytonista vedle studia zpěvu na Konzervatoři v Bratislavě, které absolvoval u prof. Róberta Szücse, absolvoval také hudebně-pedagogické vzdělání na Pedagogické fakultě bratislavské Univerzity Komenského. S úspěchem se účastnil pěveckých soutěží (1999 vícenásobný laureát několika mezinárodních soutěží; 2002 a 2006 laureát Mezinárodní pěvecké soutěže Mikuláše Schneidera-Trnavského; 2007 laureát České a slovenské mezinárodní pěvecké soutěže v kanadském Montrealu). Ve studiu zpěvu pokračoval ve Štýrském Hradci u KS Gottfrieda Hornika (Universität für Musik und darstellende Kunst).

V současnosti působí jako sólista Opery SND v Bratislavě, ve které ztvárňuje mj. Papagena v Mozartově Kouzelné flétně, Belcoreho v Donizettiho Nápoji lásky, Tonia a Silvia v Leoncavallových Komediantech, Marcella v Pucciniho Bohémě, Sharplesse v Pucciniho Madame Butterfly, Valentina v opeře Faust Charlesa Gounoda, Germonta ve Verdiho La traviatě, Dr. Falkeho ve Straussově Netopýrovi, Lescauta v Pucciniho Manon Lescaut nebo Michela v opeře Plášť téhož skladatele.

Účinkoval v mnoha zemích Evropy, v USA a Kanadě. Pravidelně hostuje v brněnském Janáčkově divadle a také v Národním divadle v Praze, se kterým se v roce 2013 představil na turné v Japonsku. Kromě nových produkcí Opery SND debutoval v roce 2015 Pucciniho Bohémou v Lipské opeře. Jako Mephistopheles v Berliozově Faustově prokletí účinkoval nejen v Bratislavě a Praze, ale spolupracoval také na římské produkci (Teatro dell’ Opera di Roma) pod taktovkou Daniela Gattiho a v režii Damiana Michieletta.

Mezi Danielovy nejnověji nastudované postavy v angažmá Opery SND patří Rigoletto ve stejnojmenné Verdiho opeře a Michele v Pucciniho Plášti, se kterým se v sezóně 2018/2019 poprvé představil i v Národním divadle moravskoslezském.
 
 

 

Obsazení - Sezóna:
TOSCABaron Scarpia, šéf policie
TOSCABaron Scarpia, šéf policie
TOSCABaron Scarpia, šéf policice
TRIPTYCH – SESTRA ANGELIKAMichele, majitel nákladní lodi
Fotografie - Sezóna:
TOSCA
Daniel Čapkovič (Baron Scarpia, šéf policice)
Foto: Martin Popelář
TOSCA
Daniel Čapkovič (Baron Scarpia, šéf policice), Petra Alvarez Šimková (Floria Tosca, slavná zpěvačka)
Foto: Martin Popelář