LOUČÍME SE S BALETEM NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI!
BALET / 31.10.2021
Nenechte si ujít derniéru úspěšného baletu NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI, se kterým se téměř po dvou a půl letech rozloučíme v Divadle Antonína Dvořáka.
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezkého se 6. listopadu rozloučí s inscenací NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI. Inscenace přinesla štěstí především sólistce baletu Shino Sakurado, která byla za roli Markýzy de Merteuil nominována na Cenu Thálie a obdržela Cenu Jantar 2019.
 
Autory současného baletu a libreta podle úspěšného stejnojmenného románu Pierra Choderlose de Laclose jsou uznávaný evropský choreograf a umělecký ředitel Polského národního baletu Krzysztof Pastor spolu s úspěšným současným lotyšským hudebním skladatelem Artursem Maskatsem. Scéna a kostýmy Anna Kontek, orchestr opery NDM diriguje Jiří Habart.
 
Intriky, zrada, lest i závist se objevují v dramatickém přiběhu, který je zasazen do plesové atmosféry. 
(...) „Choreograf Pastor podtrhl charakter rokokové společnosti. Vyhmátl jednu z nejdůležitějších událostí, která představovala dokonalou příležitost k rozvíjení či naopak destrukci mezilidských vztahů. Tímto tahem se autor zároveň zbavil nutnosti převyprávět všechny detaily původní předlohy a mohl věnovat veškerou pozornost hlavní pětici."
Josef Bartoš
(tanecniaktuality.cz, 15. 3. 2019)
Foto Anna Rasmussen
Přijďte se naposledy podívat na lehkovážné hrátky s láskou, těšíme se na Vaši návštěvu 6. listopadu od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka!