V ČEM SPOČÍVÁ KOUZLO OPILÝCH NA JEVIŠTI?
ČINOHRA / 20.10.2019
OPILÍ – intimní dialog s krásně ožralými hovady, která tak moc chtějí milovat,“ říká o inscenaci režisér Lukáš Brutovský. A co vy? Už jste „Opilé“ viděli? Ne? Přijďte za nimi do nového komorního Divadla „12“?
 
 
„Nástraha divadelní opilosti je asi v ohromné tendenci sklouznout do všeobecnosti, v níž se pak utopí všechno ostatní – situace, postava, příběh... Nepochybně i v oblíbených názorných „šaržičkách“, které jsou sice divácky oblíbené, ale divadelně nepříliš výživné, a navíc si s nimi herec dlouho nevystačí. A v čem spočívá kouzlo opilosti na jevišti? Na to budeme muset společně teprve přijít. Ale domnívám se, že v případě Vyrypajevovy hry by měla být opilost kromě fyzického stavu především stavem mysli, stavem, který katalyzuje a otevírá všechny ty procesy, které by za střízlivých okolností zůstaly skryty, všechny potřeby, touhy, pochybnosti. Je to vlastně jedna dlouhá magická noc, v níž jako by všichni opilí pocítili touhu najít své místo na světě, ve vesmíru. To působí na jedné straně velmi komicky, až trapně, na straně druhé se tak rodí velmi poetické vyprávění o lásce.
Lukáš Brutovský, režisér inscenace
 
Přijďte na tento intimní dialog do intimního prostředí Divadla „12“. OPILÉ uvádíme v nejbližší repríze v pátek 25. října v 19 hodin.