DO DIVADLA ANTONÍNA DVOŘÁKA KONEČNĚ DORAZÍ REVIZOR!
ČINOHRA / 4.11.2021
Premiéra této slavné a nestárnoucí satircké komedie musela být z důvodu pandemie již dvakrát odložena. Doufejme tedy, že se konečně dočkáme REVIZORA 13. listopadu! 
 
Hra Revizor ruského autora Nikolaje Vasiljeviče Gogola byla napsána v roce 1836 na základě inspirace jeho velkého přítele básníka Alexandra Puškina. Děj o komické záměně jednoho nevýznamného úředníčka za vysokého revizora z hlavního města, který je netrpělivě očekáván, je divákům notoricky známý. Gogol v brilantní komické nadsázce zesměšńuje lidskou hloupost, hamižnost a úplatkářství. Ve své hře chtěl tehdy poukázat na všechny nedostatky ruské společnosti, které během svého života poznával... Tato satirická komedie je však nesmrtelná, stále aktuální a nedostatky ve společnosti jsou nebezpečně podobné i těm našim... 
 
Foto Radovan Šťastný
Soubor činohry NDM Vás zve na premiéru komedie o lidské hlouposti a chamtivosti založené na jednom fatálním omylu, která se uskuteční již 13. listopadu 2021 od 18.30 hodin. Přijďte se pobavit do Divadla Antonína Dvořáka, těšíme se na Vaši návštěvu!
 
Foto Radovan Šťastný
Vzhledem k původně zamýšlenému propojení inscenací Odcházení a Revizora dle hesla: „Kde končí Odcházení, začíná Revizor“, k němuž bohužel z důvodu pandemie nemohlo dojít, nabízíme divákům NDM derniéru ODCHÁZENÍ v on-line podobě. Zhlédnout ji můžete v týdnu před premiérou Revizora, tedy 6. – 12. 11. 2021 na Youtube NDM.