PÁTEČNÍ VIŠŇOVÝ SAD V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
ČINOHRA / 19.4.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezského uvede v pátek 22. dubna jedno z vrcholných děl světové dramatiky. VIŠŇOVÝ SAD A. P. Čechova v režii šéfa souboru Vojtěcha Štěpánka uvádíme v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Višňový sad je Čechovova poslední hra, dokončil ji roku 1903 a světové premiéry se dočkala v roce 1904 v legendárním moskevském divadle MCHAT. Příběh se otevírá návratem domů, když z Paříže po několika letech zpět na své panství přijíždí jeho majitelka Raněvská (Renáta Klemensová). Odjela do ciziny, aby tu za sebou nechala tísnivou rodinnou historii, navrací se, protože pařížská idylka tak docela nevyšla. Po svém návratu se Raněvská opět shledává se svou minulostí, pod dojmy známých míst se vybledlé vzpomínky vyjasňují. Společně s ní můžeme procházet starobylým panstvím, ohledávat stav světa a dozvídat se o rozpoložení společnosti i komplikovaných mezilidských vztazích. Mnohdy tak legračních, jindy nenaplněných a někdy i těch promlčených."
 Pavel Gejguš, dramaturg inscenace
Foto Martin Kusyn
Zveme Vás na jeden z nejklasičtějších titulů světové dramatiky. Do konce sezóny zvýbají poslední čtyři reprízy! Nejbližší představení inscenace VIŠŇOVÝ SAD uvedeme v pátek 22. dubna od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Srdečně zveme!