POSLEDNÍ DVĚ REPRÍZY ČINOHRY VIŠŇOVÝ SAD V TÉTO SEZÓNĚ
ČINOHRA / 30.5.2022
Činohra Národního divadla moravskoslezkého zve diváky na poslední dvě reprízy inscenace VIŠŇOVÝ SAD v této sezóně. Drama A. P. Čechova uvedeme 31. května a 3. června od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Soubor činohry má na svém repertoáru jeden z nejklasičtějších titulů světové dramatiky – vrcholné mistrovské dílo nesmrtelného autora A. P. Čechova VIŠŇOVÝ SAD, které uvádíme v Divadle Antonína Dvořáka. Režisér inscenace a šéf souboru Vojtěch Štěpánek obsadil do hlavní role Renátu Klemensovou, se kterou si můžete poslechnout nový podcast NDM.
 
Foto Martin Kusyn
Renáta Klemensová se na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě hlásila s představou, že jednou bude učit „dramaťák“. Pak ale přišlo po maturitě první angažmá v Olomouci, v roce 1998 nabídka do ostravské Komorní scény Aréna a od sezóny 2004/2005 do souboru činohry Národního divadla moravskoslezského. Setkání s Renátou Klemensovou proběhlo po premiéře Višňového sadu, ve kterém ztvárňuje roli majitelky panství Raněvské. Zároveň je to role, se kterou se rozloučí se svým působením v NDM. Kam má Renáta namířeno? A měla už prostor se za svým 18letým působením v NDM ohlédnout? Všechny tyto otázky za vás položí Vít Roleček v nejnovějším podcastu NDM.
 
 
Poslední dvě reprízy v této sezóně uvedeme 31. května a 3. června od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Srdečně zveme!